Огірки плодоносять до “білих мух”: дідова хитрість змусила кущі родити, коли всі вже попрощалися з врожаєм

Огірок — це теплолюбна рослина, тому вже в середині серпня йому складно зберігати повноцінний ріст і плодоношення. Це закон природи, і нічого тут не вдієш.

Проте на початку вересня можна омолодити кущ, допомогти йому прожити ще близько місяця і зібрати досить непоганий урожай огірків до настання холодів.

Відразу зазначимо, що у вас завжди є можливість продовжити збирання врожаю огірків до настання найхолодніших днів. Дуже важливо, щоб ділянка була сонячною — восени це має особливе значення, коли температура повітря вже знизилася. У вересні світловий день скорочується, ночі стають сирими та холодними, але дні залишаються теплими і сонячними.

Щоб омолодити ваші посадки, спершу необхідно видалити всі висохлі батоги разом з коренем. Завдяки цьому у рядках стане більше місця, і рослини будуть краще освітлюватися. Потім потрібно видалити нижні та зайві листя, обрізати відплодоносілі пасинки, а також прищипнути верхівки на всіх кущах.

 Городники розповіли, як продовжити плодоношення огірків у вересні
Городники розповіли, як продовжити плодоношення огірків у вересні

Після цього обов’язково підживлюємо рослини. Відновити плодоношення і зелень допоможе магнієве добриво. Для цього півтора грама магнію розводимо на три літри води та виливаємо весь розчин під кожен кущ. Це досить трудомісткий процес, але результат буде бездоганним. Рослина відразу оздоровиться, а огірки з’являться соковито-зеленими.

Також можна використовувати комбіноване підживлення. Для цього змішуємо склянку молока, кілька кристаликів марганцівки, чайну ложку сечовини, 5-10 грамів борної кислоти та 30 крапель йоду. Усі інгредієнти ретельно перемішуємо і обприскуємо рослини з розпилювача по листках. Під корінь потрібно додатково внести настій деревної золи — одну склянку попелу розводимо на відро води і вносимо по літру під кожен кущ на вологий ґрунт.

І ще — землю під огірками обов’язково потрібно замульчувати, щоб денне тепло повільніше втрачалося з ґрунту.

Популярне

Подібні новини