Бабуся Оля тре часником миску і готує, як у ресторані: 7 секретів від шеф-кухарів, що здивують вашу свекруху

У кожної господині є свої кулінарні хитрощі, ті, які значно полегшують побут на кухні та визначають вдале приготування страви. У професійних шеф-кухарів таких лайфхаків взагалі цілий арсенал.

Сьогоднішня стаття точно стане для вас корисною. Можливо про деякі хитрощі ви вже чули й раніше, проте точно будуть і рекомендації, які ви оминули своєю увагою.

Вони спростять ваше життя та допоможуть приготувати фантастично смачні страви без зайвого клопоту та мороки.

Отже почнемо з того, що горішки, такі як мигдаль, можна з легкістю позбавити від шкірки, якщо їх спочатку на пару хвилин кинути їх в окріп, а потім одразу ж перемістити у холодну воду.

При варінні рису додайте у воду трішки оцту – тоді він буде білосніжним.

При нарізанні вареного яйця занурте попереньо ніж у холодну воду. Така проста дія допоможе уникнути того, що жовток буде кришитися. Процес самого нарізання значно полегшиться і ви з легкістю поріжете однакові пластинки або кубики.

Лайфхак для господинь
Лайфхак для господинь

Щоб страви набули часникового аромату, при цьому не було “перебору” – потрібно натерти посуд зубчиком часнику. А вже тільки після цього класти туди їжу.

Щоб куряча, яловича чи свиняча печінка були м’якими – досвідчені господині радять під кінець приготування збризнути їх молоком. Здавалося б, така елементарна дія, проте вона дійсно може значно позначитися на фінальному смаку страви.

А для того, щоб уникнути пригорання верху пирога чи запіканки – потрібно їх накрити вологим паперовим рушником.

Багато господинь використовують під час готування страв пиво. І це не дивно, адже якщо “хмільне” змішати з соєвим соусом, то це буде фантастичний маринад для приготування м’яса. Якщо ж додати темне пиво під час приготування овочевих страв, то вони також стануть більш ароматними.

Обов’язково спробуйте ці цікаві кулінарні лайфхаки, і побачите, наскільки вони ефективно працюють.

Популярне

Подібні новини