Як за допомогою капусти врятувати город від слимаків: всього 1 листок, ложка меду і вся ділянка чистенька

Слимаки — найбільш небажані гості на городі. Втім, і їх можна вдало спровадити з ділянки. Розповідаємо, як це зробити за допомогою капустяного листа.

Так приємно бачити на городі плоди своєї праці, але так шкода, коли крихітні слимаки пожирають їх. Молюски на ділянці небезпечніше, аніж всі інші шкідники. Вони множаться зі швидкістю світла та ховаються між листям так, що вдень ви їх навряд чи побачите.

Та є хитрий спосіб вивести цих слинявих карапузів. І для цього нам знадобиться звичайний капустяний лист.

Качани мають особливу привабливість для слимаків. Їхнє соковите листя є справжнім делікатесом для цих шкідників. До речі, саме капусту ці молюски намагаються з’їсти першочергово.

Садівники розповіли, який продукт насправді неефективний проти слимаків
Експерти розповіли, як за допомогою капусти позбутися слимаків на городі

Окрім листків, візьміть також пластиковий лоток і наповніть його сумішшю води і меду у пропорції 1 ложка нектару на 1 літр рідини. Це створить ароматний і липкий шар, який привабить слимаків. Важливо, щоб рівень рідини не перевищував двох пальців від дна лотка, адже слимаки мають залізти на капустяний лист, який ви покладете зверху.

Ця пастка найбільш ефективна вночі, коли слимаки виходять зі своїх схованок у пошуках їжі. Залишивши такі контейнери на ніч, ви зранку зможете побачити результат: десятки шкідників зберуться на капустяному лист.

Також у самому лоточку будуть плавати ці ненажери. Після процедури викиньте шкідників подалі від городу. Якщо немає можливості лишити їх десь у лісі чи на смітнику, то щедро посипте цих істот сіллю і гарантовано — ніхто з них не виживе.

Як позбутись від слимаків на ділянці
Експерти розповіли, як за допомогою капусти позбутися слимаків на городі

Варто зауважити, що такий метод працює лише тоді, коли навала молюсків тільки почалася і вони не встигли зробити кладки з личинками. Якщо слимаки вже міцно укріпилися на городі, механічні способи боротьби з ними не будуть працювати.

Популярне

Подібні новини