Огірки витримають будь-яку спеку: просто додайте у водичку цей 1 інгредієнт – і плоди швидше зростатимуть

Досвідчені городники точно знають, що огірки – це та культура, яка важко переносить спеку, а тому в періоди дуже високих літніх температур можна взагалі залишитися без власного смачненького врожаю.

Розповідаємо далі в матеріалі, чим саме можна підживити огірки під час спеки, щоб рослини мали змогу отримати всі потрібні поживні речовини та дали плоди високої якості.

Огірки належать до досить популярної культури серед багатьох городників. Однак під час їхнього самостійного вирощування потрібно врахувати один маленький, однак важливий момент.

Зокрема, огірки доволі сильно страждають від спеки, тому в сезон високих літніх температур здатні взагалі залишити городників без своїх хрумких плодів. Зазвичай вони розпочинають потерпати в ті моменти, коли температура повітря вдень досягає +32 ℃ та ще вище.

Фахівці акцентують увагу на важливості правильного поливу огірків, особливо під час періоду літньої спеки. У цей час рослини вимагають регулярного зволоження та великої кількості води. Проте слід уникати потрапляння води на листя, оскільки під палючим сонцем ніжні зелені частини можуть “згоріти”. Через це поливати їх рекомендується виключно під корінь.

У спеку для підживлення огірочків використовую цю дієву підкормку
У спеку для підживлення огірочків використовую цю дієву підкормку

Також важливим аспектом догляду за огірками влітку є внесення добрив. Відтак, середина літа є оптимальним часом для підживлення огірків калійними добривами, адже калій сприяє кращій адаптації рослин до теплового стресу. Для приготування дієвого добрива у 10 літрах води слід розвести одну столову ложку сульфату калію, ретельно перемішати і полити отриманим розчином огірочки під корінь.

Крім того, у спекотний період корисно також використовувати підкормку за допомогою борної кислоти. Вона допомагає рослинам справлятися з високими температурами і запобігає утворенню пустоцвітів. До того ж, додатково борна кислота сприяє боротьбі з гниллю.

Для того, щоб приготувати підгодівлю можна використовувати навіть аптечну борну кислоту. Розчин радять готувати в одноразовому посуді, котрий після цього слід утилізувати. Відтак, 0,5 чайної ложки борної кислоти необхідно розвести в 50 мілілітрах гарячої води й перемішати все до однорідної консистенції. Отриману рідину слід перелити до відра, наповненого чистою водою, перемішати й провести полив під корінь. Протягом сезону зростання огірків їх рекомендується підживлювати за допомогою борної кислоти три рази.

Популярне

Подібні новини