Просто “Вау!”: посадила на городі цей забутий сорт перцю і тепер не знаю, як встигнути зібрати врожай

Солодкий перець — справжній символ свіжості та смаку. Розповідаємо, на який сорт варто звернути увагу у наступному сезоні, аби отримати дійсно щедрий врожай.

Солодкий перець, що став сьогодні звичним на українських грядках, тривалий час був екзотикою для наших городників. Лише в XIX столітті селяни в Україні вперше почали вирощувати цю культуру, яка швидко здобула популярність завдяки своїм смаковим якостям і користі. Серед численних сортів радимо звернути увагу на “Ожаровський” — справжній скарб для дачника.

Цей різновид, який можна назвати найродючішим серед солодких перців. Сорт вважається раннім і дозріває всього за 104-108 днів, що дозволяє отримати швидкий і стабільний урожай навіть у не найсприятливіших кліматичних умовах. Плоди вражають своїми розмірами та яскравістю: перці мають форму чіткого куба. Яскраво-червоні, вагою 230-250 грамів мають ніжну, соковиту м’якоту, яка відрізняється насиченим смаком. Такий перець не тільки прикрасить будь-який стіл, але й стане основою для приготування найрізноманітніших страв, від свіжих салатів до складних кулінарних шедеврів.

Експерти розповіли, чим підгодувати болгарський перець для кращого та довшого плодоношення
Городники назвали найкращий сорт перцю, який дає багатий врожай

Особливою перевагою сорту є його невибагливість. Цей перець росте майже як бур’ян, не вимагаючи від вас значних зусиль у догляді. Достатньо висадити насіння в родючий, пухкий супіщаний ґрунт на сонячному місці, забезпечити регулярний полив теплою водою, підживлення і розпушування — і рослини будуть радувати вас щедрим урожаєм. У мережі дачники вельми схвально відгукуються про даний різновид.

Городники назвали найкращий сорт перцю, який дає багатий врожай

Для проростання насіння потрібна температура 20-25 °С, а для успішного розвитку розсади — 18-25 °С. При таких умовах “Ожаровський” перець швидко набирає силу, але важливо уникати різких температурних коливань, адже вони можуть негативно вплинути на ріст і розвиток рослин.

Популярне

Подібні новини