72-річна бабуся навчила готувати “потужний” очисник на основі цитрусових: липкий наліт на кухні зникає вмить

Липкий жирний наліт – це поширене неприємне явище, яке відоме багатьом господиням. Однак хвилюватися не слід, адже існує велика кількість перевірених засобів, які легко допоможуть його прибрати.

Кухонні меблі часто стають справжнім магнітом для пилу та жирного нальоту, який важко усунути навіть з використанням професійних засобів. Проте існують перевірені народні методи, які ефективно справляються з цією проблемою, зберігаючи поверхні кухні чистими та не завдаючи їм шкоди. Більше того, ці методи є доступними та “копійчаними”.

Один з ефективних способів очищення кухонних меблів передбачає використання оцту, горілки та дігтярного чи господарського мила. Для приготування цього засобу необхідно змішати всі інгредієнти в рівних пропорціях, а мило попередньо натерти. Потім, коли мило повністю розчиниться, отриману пасту потрібно нанести на забруднені ділянки кухонних поверхонь і залишити на 40 хвилин. Після цього суміш видаляють за допомогою губки, разом із якою легко зніметься весь бруд. Завершують процес очищення протиранням оброблених поверхонь за допомогою чистої вологої ганчірки.

Готую цей очисник на основі цитрусових – і жир на кухні відпадає на очах
Готую цей очисник на основі цитрусових – і жир на кухні відпадає на очах

Іншим дієвим методом є використання білизни. Цей засіб дозволяє ефективно очистити навіть дуже забруднені поверхні. Спершу білизну наносять на забруднені місця, залишають на три хвилини, а потім ретельно змивають водою. Однак, перед застосуванням, бажано протестувати білизну на невеликій ділянці поверхні, щоб впевнитися в її безпечності для меблів. Працювати з нею необхідно в рукавичках, щоб уникнути контакту з шкірою.

Також можна використовувати багатофункціональний очисник на основі цитрусових, які містять ефірні олії, що чудово розщеплюють жир та бруд. Такий засіб можна купити в магазині або приготувати його власноруч. Для цього потрібно заповнити банку на три чверті шкірками апельсина, лимона або грейпфрута і залити їх оцтом. Далі шкірки слід залишити настоюватися протягом 14 днів, а після цього рідину варто зцідити до пляшечки з пульверизатором та нанести на забруднені поверхні. Після десяти хвилин очікування, засіб ретельно змивають водою. Використання цього засобу не тільки очищає кухонні поверхні, але й перешкоджає накопиченню жиру на тривалий час.

Популярне

Подібні новини