Дід Панас розкрив таємницю осіннього саду: його яблука солодші за мед, а груші – як цукерки!

Вересень – це важливий час для садівників. Саме у вересні проводять основні заходи щодо догляду та підживлення саду. У цей період також триває збір врожаю фруктів та ягід.

Зокрема, прибирають пізні сорти яблук і груш, капусту, буряк, осінні сливи, виноград, чорноплідну горобину та моркву. Не забудьте внести добрива під полуницю, малину, ягідні кущі та дерева.

За сезон ґрунт і рослини виснажуються, тому потрібно терміново поповнювати запаси поживних речовин. Це необхідно для того, щоб заклалися плодові бруньки і щоб рослини почувалися краще взимку.

Восени в ґрунт не потрібно вносити азотні добрива, щоб не провокувати зростання пагонів і листя. Правильніше зробити акцент на калійних і фосфорних добривах. Винятком є ​​тільки полуниця – її можна підживити настоєм коров’яку.

Городники розповіли про важливі справи у вересні для городу
Городники розповіли про важливі справи у вересні для городу

Для всіх інших культур, а також для полуниці, чудово підійдуть мінеральні комплексні добрива з позначкою “осінні”. Також підійдуть зола, суперфосфат, сірчанокислий та хлористий калій. Якщо є можливість, рослини, які вам сподобалися, можна перевезти до квартири. Для цього їх потрібно викопати з грудкою землі та пересадити у горщики.

Такі рослини можуть включати квіти, як-от петунія, герань, фуксія, або ароматні трави, як-от петрушка, розмарин чи базилік. У вересні також можна зайнятися посадкою молодих яблунь і груш, посадити смородину, аґрус чи вишню.

І, звичайно ж, не забудьте обробити сад від шкідників. Зробити це можна за допомогою спеціальних інсектицидів, які легко придбати у будь-якому садовому магазині.

Популярне

Подібні новини