У вересні 1 ложка цього на відро води – і земля буде, як пух! Полийте цим ґрунт для неймовірного врожаю

Настала осінь, городні культури вже прибрано, і саме час подбати про ґрунт, знезаразивши його від шкідників та хвороб, які накопичилися за весь сезон.

Тільки чистий ґрунт зможе добре відновитися за зиму й навесні безпечно підтримувати ріст молодих городніх культур.

Найкращим варіантом для цього є обробка мідним купоросом. Ця речовина не викликає звикання у бактерій та шкідників, тому її ефективність не падає з часом. Кожні два-три роки ми рекомендуємо проливати ґрунт розчином мідного купоросу наприкінці вересня або на початку жовтня.

Купорос відмінно розчиняється в гарячій воді. Для обробки ґрунту потрібно використовувати тривідсотковий розчин мідного купоросу. Якщо на ділянці залишилися рослини, і ви не хочете обпекти листя, можна додати негашене вапно і отримати бордоську рідину.

Городники розповіли лайфхак для землі для рясного врожаю
Городники розповіли лайфхак для землі для рясного врожаю

На відро води необхідно розвести 300 грамів мідного купоросу, ретельно розмішати, додати трохи гашеного вапна і пролити ґрунт по всій ділянці за допомогою дрібної лійки, щоб витрата рідини була мінімальною.

Такий склад допоможе позбутися всіх грибкових хвороб, які планували перезимувати в ґрунті. Крім того, від цього засобу гинуть ґрунтові шкідники, які можуть знищити всі ваші весняні посадки. Цей засіб також ефективний у боротьбі з плямистістю на фруктових деревах і допоможе позбутися моніліозу, парші, мікозу та інших патологій. Жоден сад чи город не застрахований від появи грибків навесні, і щоб уникнути їх з ймовірністю 100%, ми рекомендуємо використовувати мідний купорос для осінньої обробки.

Популярне

Подібні новини