Розвожу цей городній “еліксир” 1:1, і попелиця тікає з саду, як ошпарена: шкода, що не знала раніше

Восени, зазвичай у жовтні, якщо на вулиці ще немає морозів і рясних проливних дощів, мурахи можуть рознести тлю на різні рослини, дерева та чагарники.

В окремі роки шкідники з’являються на яблунях, сливах, персиках, малині, полуниці, смородині та вишні. Зазвичай комахи починають з’являтися восени, зимують на деревах, а навесні активізуються і знищують молоді зелені листя рослин.

Обробку домашньої ділянки восени потрібно проводити обов’язково, причому не вибірково, а повністю — усі дерева та чагарники. Якщо на вашій ділянці є калина, її також потрібно обробити, оскільки вона може стати розсадником попелиці, з якої шкідники перекинуться на інші рослини.

Той факт, що восени на деревах вже майже немає листя і попелиця не може завдати суттєвої шкоди вашим посадкам, не є підставою знехтувати оглядом та профілактичною обробкою рослин від попелиці.

Експерти розповіли, як позбутися попелиці на городі
Експерти розповіли, як позбутися попелиці на городі

Обробка рослин повинна здійснюватися у безвітряну погоду, бажано тоді, коли після обробки кілька днів не очікуються опади. Лише в цьому випадку ефект від такої обробки буде максимальним. Для проведення процедури нам знадобиться пульверизатор та розчин на основі цибульного лушпиння.

Потрібно взяти літрову банку цибульного лушпиння, залити її відром гарячої води, настояти протягом 1-2 днів, після чого розвести з чистою водою у пропорції один до одного, залити в пульверизатор та обприскати рослини.

Обприскувати слід максимально ретельно, покриваючи листя та стебла з усіх боків. Слідуйте нашим рекомендаціям, і ваш город буде здоровим. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини