“Оживуть” навіть кволі рослини: для чого городники розкидають вівсянку по грядках – трюк від діда-агронома

Сильні та здорові рослини є запорукою хорошого врожаю. Втім, щоб цього досягти, необхідно вміти забезпечувати рослинам правильний догляд і вчасне підживлення.

Одним із найпростіших способів, щоб підгодувати рослини є купівля вже готового добрива в магазині. Однак якщо ви є прихильниками екологічних методів, тоді універсальне та дієве добриво з легкістю можна приготувати власноруч. Зокрема, зробити самостійне натуральне добриво можна з вівсянки. Фахівці відзначають, що таке підживлення з геркулесу здатне вже за декілька тижнів повернути до життя навіть дуже кволих рослин.

Досвідчені городники вже давним-давно помітили, що подрібнені вівсяні пластівці, внесені в ґрунт, позитивно впливають на його якість. Після підживлення землі такою кашею в ній активно розмножуються дощові черв’яки, які, глибоко переробляючи ґрунт, роблять його більш пухким, поліпшуючи вентиляцію та забезпечуючи кореням рослин доступ до повітря. До того ж, продукти життєдіяльності черв’яків додатково збагачують землю, що позитивно позначається на врожаї.

Ніколи не здогадаєтеся, для чого можна використати вівсянку на своїх городніх ділянках
Ніколи не здогадаєтеся, для чого можна використати вівсянку на своїх городніх ділянках

Щоб вівсянка стала ефективним добривом, її слід подрібнити до крихти або порошку, використовуючи для цього блендер або ступку. Отриману суміш потрібно рівномірно розсипати на грядках тонким шаром, при цьому на один квадратний метр знадобиться приблизно одна жменя. Після розсипання рекомендується злегка розпушити землю граблями, щоб добриво проникло глибше в ґрунт. Вносити таке підживлення найкраще з початку літа, і, як показує практика, овочеві культури реагують на нього найбільш позитивно.

Також можна приготувати розчин на основі вівсянки для підживлення огірків та помідорів. Обробку цим засобом можна проводити як шляхом поливу під корінь, так і обприскуючи листя рослин. Щоб приготувати розчин, потрібно змішати чотири-п’ять ложок подрібненої вівсянки з одним літром холодної води. Отриманий розчин залиште настоюватися при кімнатній температурі на 4-5 годин. Протягом цього часу суміш буде бродити, і її потрібно періодично перемішувати.

Після закінчення часу процідіть розчин, після чого він вже буде готовим до використання для стимулювання росту рослин. Проводити таку підгодівлю рекомендується раз на 2 тижні для забезпечення оптимальних умов для розвитку овочів.

Популярне

Подібні новини