Замість новомодних і “наворочених” гелів для прання: свекруха кидає у пральну машину губку для посуду

Переважна більшість господинь завжди знаходиться в пошуку дієвих методів, які здатні значно поліпшити якість прання, а особливо це актуально для тих, у кого в оселі мешкають котики та собачки.

Якщо після прання на вашому улюбленому одязі з’являються катишки з шерсті, не слід засмучуватися та поспішати відправляти речі до смітника. Адже існують способи, які допоможуть позбутися цього неприємного ефекту, не пошкоджуючи одяг чи пральну машину.

Один із методів полягає у використанні звичайної губки для миття посуду. Зокрема, перед початком пранням необхідно просто покласти новеньку губку до барабану пральної машинки. Відтак, при пранні вона зможе притягнути до себе шерсть, залишаючи чистими як ваші речі, так і машинку. Якщо ж ви перете велику кількість речей або якщо на одязі дуже багато шерсті, радять застосовувати декілька губок одночасно.

Інший спосіб – додавання вологих серветок у барабан. Для цього способу киньте одну-дві серветки разом із одягом, і вони будуть діяти мов “щітки”, які збиратимуть всю шерсть з тканини. Крім того, серветки поглинуть частину вовни, і таким чином вона не потрапить до зливної системи.

Ви ніколи не здогадаєтеся, для чого досвідчені господині кладуть губку для миття посуду в пральну машину
Ви ніколи не здогадаєтеся, для чого досвідчені господині кладуть губку для миття посуду в пральну машину

Ще один варіант – використання спеціальних кульок для прання, виготовлених із силікону чи гуми з дрібненькими шипами. У процесі прання такі кульки захоплюють шерсть з поверхні одягу, що дозволяє зберегти речі чистими. До того ж ними можна користуватися багаторазово.

Також можна використовувати спеціальні мішечки призначені для прання. Відтак, перед початком пранням одяг потрібно помістити у такі мішечки, що допомагає зменшити потрапляння вовни в сам барабан машини. А для досягнення найкращого результату рекомендується прати мішечки в режимі делікатного прання.

І останній варіант – можна кинути до барабану декілька тенісних м’ячиків. При пранні вони будуть підстрибувати й збивати в такий спосіб шерсть з одягу, зберігаючи його в належному стані.

Поради:

  • Перед тим як завантажити речі до пральної машинки, спробуйте максимально видалити шерсть вручну за допомогою липкого ролика чи щіткою для одягу.
  • Крім того, обирайте режим прання з холодною водою, оскільки гаряча вода здатна “запечатувати” шерсть на поверхні тканини, що ускладнить її видалення.
  • Ще один корисний крок – додати в пральну машинку кондиціонер для білизни. Він не лише розм’якшить тканину, але й допоможе зробити шерсть більш слизькою, що значно полегшить її збирання у процесі прання.

Популярне

Подібні новини