Дізналась тільки вчора! Як стару “спітнілу” ковдру зробити свіжою за 15 хвилин і без прального порошку

З часом, навіть у найбільш охайних господинь, ковдра здатна покритися плямами. Тому, щоб вона залишалася м'якенькою та чистенькою, варто знати кілька маленьких трюків.

Зазвичай фахівці рекомендують прати ковдру мінімум один раз на 6 місяців, щоб у ній не збирався пил. Однак мало хто знає, як же насправді правильно проводити таку звичайну процедуру, щоб досягти максимальних результатів. Розповідаємо далі в матеріалі, як у домашніх умовах за допомогою “дармових” засобів можна з легкістю відіпрати стару ковдру.

Прання ковдри у пральній машинці

Перед пранням ковдри в пральній машинці обов’язково варто ознайомитися з рекомендаціями на ярлику виробу. Переважна більшість ковдр, за винятком ватних, радять прати в режимі “Ручного прання”. Але експерти відзначають, що дуже важливо, щоб ваша пральна машина була розрахована на завантаження мінімум 7 кілограмів.

Температуру води слід встановлювати не вище 40 градусів, а кількість обертів барабана має бути до 700 обертів за хвилину, бо інакше наповнювач може збитися в грудки. Для прання використовуйте пральний порошок і рідкий кондиціонер.

Правильне прання ватяної ковдри

Ватну ковдру не рекомендується прати взагалі, адже вода спричиняє збивання наповнювача в щільні грудки. Тому, коли ковдра доволі сильно забруднена, краще звернутися до хімчистки.

За 15 хвилин перетворила стару спітнілу ковдру на новеньку
За 15 хвилин перетворила стару спітнілу ковдру на новеньку

Правильне прання пухової ковдри

Щоб уникнути деформації пухової ковдри, періть її в режимі “Ручного прання” при температурі не вище, ніж 30 градусів. Використовуйте рідкий засіб для прання замість порошку. Ковдру слід прополоскати не менше трьох разів.

Правильне сушіння ковдри після проведення прання

Ковдри, виготовлені з холофайбера та синтепону, фахівці радять сушити на мотузці для білизни. Інші види ковдр рекомендується сушити, розкладаючи їх на горизонтальній поверхні, щоб вони не зім’ялися.

Виведення плям із ковдри

Щоб прибрати плями, слід використовувати плямовивідник. Наповнювач необхідно перемістити подалі від забрудненої ділянки, нанести плямовивідник і залишити його на 10-15 хвилинок. Після цього пляму потрібно промити, використовуючи струмінь холодної води. Також цей процес можна повторити, якщо ж пляма ще залишилася.

Крім того, якщо забруднення не зникло і після цього, тоді ковдру (окрім пухової) рекомендується випрати в пральній машині.

Популярне

Подібні новини