Знадобиться всього 1 простий інгредієнт і павутинного кліща як не було: як “очистити” огірки від шкідників

Регулярний огляд рослин допоможе вчасно виявити проблему і запобігти її розповсюдженню, але що робити з павутинним кліщем, який "осів" на ваших огірках?

Павутинний кліщ на огірках може з’явитися з кількох причин, і ні для кого не секрет, ці шкідники є досить поширеною проблемою в садівництві. Павутинний кліщ — це дуже маленька комаха, яка найчастіше з’являється в умовах сухої та теплої погоди. Він харчується соком рослин, висмоктуючи його з клітин листя, що призводить до їх пожовтіння, засихання і, врешті-решт, до значного зниження врожайності не лише огірків, але й всіх інших рослин.

Щоб запобігти появі павутинного кліща на огірках, важливо підтримувати регулярний полив, контролювати бур’яни і створювати рослинам такі умови, в яких шкідники не змогли б вижити. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала один простий засіб, який точно є в кожного вдома і може допомогти під час боротьби з павутинним кліщем.

Якщо ви зіткнулися з павутинним кліщем на огірках, один простий, але дієвий засіб, який може допомогти – це звичайний медичний спирт. Спирт ефективно бореться з павутинним кліщем, оскільки зневоднює і вбиває цих шкідників.

Дачники розповіли, як позбутися павутинного кліща
Дачники розповіли, як позбутися павутинного кліща

Щоб використовувати цей засіб, налийте спирт у пульверизатор і обприскайте уражені частини рослин. Важливо обробляти обидві сторони листя, де зазвичай ховаються кліщі. Процедуру можна повторювати раз на кілька днів, поки шкідники не зникнуть.

Пам’ятайте, що спирт може бути агресивним для рослин, тому спочатку краще випробувати його на кількох листках і перевірити реакцію огірків. Якщо рослина нормально переносить обробку, можна продовжувати обприскування всього куща для ефективної боротьби з небажаними гостями.

Популярне

Подібні новини