76-річна бабуся поділилися одним простим трюком, як швидко відмити дно пригорілої каструлі: треба 50 мл оцту

Доволі часто так трапляється, що ніби тільки-но на хвилиночку відвернешся від плити, як страва тут же одразу й пригоріла. Однак не поспішайте засмучуватися та відправляти улюблену річ до смітника.

Розповідаємо далі в матеріалі, як можна без зайвих зусиль почистити улюблену каструлю від пригорілої їжі, а також варення.

Народні засоби очищення пригорілої каструлі

Практично кожна господиня стикалася з ситуацією, коли будь-яка страва могла трохи підгоріти в каструлі. Найчастіше пригоряють каші, молоко або варення. Але не поспішайте засмучуватися, адже очистити каструлю, наприклад, від варення, можна такими засобами.

Сіль

Для цього способу потрібно взяти 5 столових ложок солі, розчинити їх в одному літрі гарячої води та залишити на декілька годин або прокип’ятити приблизно 30-40 хвилин, а після цього помити звичним способом.

Оцет

Необхідно взяти 50 мілілітрів оцту та 250 мілілітрів води, змішати ці два компоненти та налити їх у каструлю. Далі отриманий розчин слід прокип’ятити приблизно 20 хвилин та дуже добре помити.

Сода

Рекомендується взяти 5 столових ложок соди, додати в один літр окропу та дуже ретельно перемішати. Потім рідину варто перелити в підгорілий посуд та залишити на шість-вісім годин, а після цього помити звичним способом.

Каструлю з чорним дном не викидаю! Беру 50 мл оцту – і без зайвих зусиль повертаю їй кришталеву чистоту
Каструлю з чорним дном не викидаю! Беру 50 мл оцту – і без зайвих зусиль повертаю їй кришталеву чистоту

Активоване вугілля

Необхідно перетворити 10 таблеток активованого вугілля в порошок, посипати ним дно каструлі та дати постояти приблизно 30 хвилин. Після цього слід додати трохи води й почекати ще пів години. Наприкінці посуд радять ретельно помити.

Кока-кола

Цей газований напій також здатний чудово допомогти очистити каструлю від пригорілого варення. Для цього способу газовану воду треба залити в зіпсований посуд та залишити на декілька годин. Потім її слід довести до кипіння та потримати приблизно 60 хвилин на повільному вогні.

Поради

Фахівці зазначають, що важливо пам’ятати, що різні види металів вимагають різних підходів під час догляду, адже неправильно проведене очищення здатне набагато більше зіпсувати посуд. Тому такий фактор має прямий вплив на вибір методів і засобів очищення.

Наприклад, тривалий вплив високої температури може пошкодити алюміній, а замочування негативно позначається на чавунних виробах. Емальований посуд не слід терти, адже це може порушити цілісність покриття та спричинити появу подряпин.

Популярне

Подібні новини