Тітка Марія показала фокус з траншеєю: садимо полуницю восени так, щоб влітку збирати по 40 кг з сотки

У сьогоднішній корисній статті ми розповімо, як восени висадити полуницю, щоб забезпечити гарне приживання та відмінний урожай на наступний рік.

Насамперед, полуницю висаджуємо в одну стрічку шириною 70 сантиметрів. Це дозволяє економити покривний матеріал, а міжряддя добре збирають вологу, віддаючи її кущам.

Для підготовки грядки викопуємо траншею на глибину багнета лопати, дотримуючись потрібної ширини. Заповнюємо її органічними добривами, наприклад, чотирма кілограмами гною на кожний метр. Після цього розрівнюємо ґрунт, щоб грядка зрівнялася за рівнем із землею.

Зверху насипаємо 20 грамів аміачної селітри, зволожуємо ґрунт і заливаємо траншею водою, щоб добрива розчинилися. Потім зверху додаємо ґрунт, формуючи гребінець висотою близько 20 сантиметрів над рівнем землі.

Суть у тому, що після висадки полуниці ґрунт сильно ущільниться, гребінь осяде, і коренева шийка не буде випирати. Лунки викопуємо на відстані 40 сантиметрів одна від одної, враховуючи розмір коріння саджанців. Укриваємо ділянку спанбондом, а міжряддя — тирсою. У спанбонді робимо отвори для лунок, які можна прорізати ножицями або ножем.

Городники розповіли, що покласти в лунку при посадці полуниці
Городники розповіли, що покласти в лунку при посадці полуниці

У кожну лунку додаємо по одному літру теплої води та по одній чайній ложці суперфосфату для гарного укорінення. Можна також використовувати інші фосфорні добрива або навіть деревну золу. Потім пересаджуємо рослину в лунку. Засипаємо зверху сумішшю землі та перегною, але не зачіпаємо кореневу шийку, щоб паросток залишався на поверхні та отримував сонячне світло.

Після цього ще раз поливаємо наші посадки, і можна розраховувати на хороший урожай та міцний імунітет рослин! Обов’язково скористайтеся цим цікавим лайфхак, і зберете щедрий врожай. Чого ми вам щиро і бажаємо!

Популярне

Подібні новини