Навесні у саду буде килим з квітів, що позаздрять всі сусіди: посадила у вересні лише цю 1 рослину і все!

Щоб вже у квітні ваш садок перетворився на казковий килим, у вересні займіться пересадкою цієї рослини. Крокуси – невибагливі квіти, які радують своєю красою і не вимагають багато уваги.

Крокуси або шафран — це одні з перших весняних квітів, які здатні прикрасити ваш садок яскравими кольорами ще до того, як розквітнуть інші рослини. Якщо ви хочете, щоб ваш сад навесні був сповнений краси, вересень – ідеальний час для їхньої пересадки. Зробити це правильно — запорука успіху і в цьому вам допоможе покрокова інструкція від сайту “Добрі новини”.

Вибір місця для посадки та підготовка ґрунту

Садівник розповів, чому у вересні варто висаджувати крокуси

Виберіть ділянку, де є достатньо сонця, оскільки крокуси люблять світло. Якщо у вашому саду є газон, спробуйте посадити крокуси на його межі – це додасть кольору та життя весняному пейзажу. Ґрунт має бути добре дренованим, легким і пухким. При наявності важкого, додайте трохи піску або торфу для покращення дренажу.

Викопування цибулин

Обирайте тільки здорові цибулини без пошкоджень або ознак гнилі. Викопувати їх потрібно дуже обережно, аби не пошкодити коріння. Зазвичай це роблять у червні-липні після завершення цвітіння, але якщо ви це не зробили тоді, можна обережно викопати їх у вересні.

Обробка

Садівник розповів, чому у вересні варто висаджувати крокуси

Після викопування цибулини потрібно ретельно очистити від залишків землі й старого листя. Потім просушіть їх у добре провітрюваному місці протягом кількох днів. Це не дасть утворитися гнилі.

Цибулини крокусів потрібно садити на глибину приблизно 7-10 см, а відстань між ними має бути близько 5-7 см. Щоб створити більш природний вигляд, розміщуйте їх групами по кілька штук. Висадка на різних рівнях глибини також створює цікаві композиції.

Полив і догляд

Після посадки рясно полийте землю. У вересні зазвичай достатньо природних опадів, але якщо погода суха, варто підтримувати вологість ґрунту, особливо в перші тижні після посадки. Крокуси не потребують особливого догляду до весни, проте варто замульчувати ділянку шаром торфу або компосту, щоб захистити посадку від морозів.

Популярне

Подібні новини