Дід Михайло навчив, як “прокачати” часник перед посадкою: 20 хвилин у цьому розчині – і врожай забезпечено

Якщо ви висаджуєте озимий часник, без попередньої підготовки зубчиків не обійтися. Підготовка до висаджування обов'язково передбачає вимочування часнику у спеціальному розчині.

Розчин захистить посадки від грибкових хвороб та допоможе виростити гарний урожай. Для цього можна використати вже готові фунгіциди, але ми рекомендуємо народні засоби.

Перший із них — зольний луг, який захистить часник від нематод. На одне відро води розводимо склянку золи, перемішуємо і замочуємо часник. Всі круглі черви, які можуть ховатися в головці часнику, просто загинуть.

Другий засіб — марганцівка, один із найпопулярніших препаратів для обробки посадочних зубчиків. Розчин знищує шкідливу мікрофлору, грибкові спори і допомагає часнику краще зміцнитися до морозів. Марганцівка є абсолютно нетоксичною та безпечною.

Третій засіб — мідний купорос, один із найпотужніших фунгіцидів, який вбиває будь-які патогени, що можуть зашкодити вашим посадкам. На літр води розводимо п’ять грамів купоросу, перемішуємо, опускаємо головки часнику і залишаємо на десять хвилин. Потім виймаємо їх, даємо висохнути природним шляхом, і насіння готове до посадки.

Городники розповіли про лайфхак вирощування часника
Городники розповіли про лайфхак вирощування часника

Ще можна використати звичайну кухонну сіль — це дуже простий та ефективний засіб, придатний для дезінфекції головок часнику. На літр води розчиняємо 30 грамів солі та п’ять грамів соди, перемішуємо та заливаємо цим розчином часник на 20 хвилин.

Перед посівом часник має висохнути природним шляхом. Сіль та сода знищать усі бактерії та спори і проникнуть у глибокі шари посадкового матеріалу.

Обов’язково проведіть знезараження матеріалу, і часник чудово перезимує, порадувавши вас чудовим урожаєм наступного сезону.

Популярне

Подібні новини