Комахи тікають з городу, як ошпарені: дідусь Петро показав фокус із золою та милом. Спробуйте і ви!

Усі любителі саду та городу хоча б раз стикалися з проблемою шкідливих комах, які завдають шкоди, а іноді зовсім знищують урожай, а з ним і всі вкладені нами сили та час.

Також рослини можуть захворіти від впливу неприємних факторів, які теж можна віднести до шкідників. Є багато способів боротьби з ними, але ще краще запобігти їх появі, ніж потім усувати наслідки.

Якщо шкідники ще не встигли добратися до нашого городу, то в нас є всі шанси убезпечити себе від зайвої роботи. Прекрасно в цій проблемі може допомогти зола. Її можна додати прямо під корінь.

Краще використовувати золу в суміші з водою, щоб вона була в рідкому вигляді — так дія буде швидшою та ефективнішою. І є ще один невеликий секрет: додати до суміші води та золи господарське мило; одного шматка достатньо.

Агрономи розповіли, як позбутися шкідників на городі
Агрономи розповіли, як позбутися шкідників на городі

Але якщо комахи вже відвідали наші рослини, можна вдатися до хімічних препаратів проти шкідників. До таких препаратів можна віднести Інта-Вір, Децис, Карбофос. У нашій країні їх використовують уже досить давно.

Інта-Вір та Децис належать до однієї групи, вважаються дуже токсичними, добре справляються із завданням, але знищують також корисних комах.

Агрономи розповіли, як позбутися шкідників на городі
Агрономи розповіли, як позбутися шкідників на городі

Карбофос не шкодить корисним комахам, але є менш ефективним і не з усіма шкідниками може впоратися. Обов’язково запам’ятайте, що ці препарати можна використовувати лише до початку цвітіння.

Рекомендуємо також застосовувати біопрепарати Іскра-Бі або Фітоверм, які не є отрутохімікатами, оскільки отримані натуральним способом.

Популярне

Подібні новини