Чарівний порошок проти всіх напастей: як дядько Коля за 1 день позбувся всіх шкідників на своєму городі

У цій статті ми розповімо про препарат із живими бактеріями, який винайшли ще в радянські часи. Сьогодні він називається Бітоксибациліном і використовується на дачних ділянках проти всіх шкідників.

Препарат має інсекто-акарицидну дію і найбільшу ефективність демонструє проти колорадського жука, а також проти гусениці, плодожерки, білянки, совки, вогнівки та павутинного кліща.

Завдяки екзотоксинам, які виділяються бактерією, у комах починається дуже сильне отруєння. До того ж цей екзотоксин проникає в листя рослин, і комахи отримують отруєння при контакті з поверхнею зеленої маси. Це забезпечує тривалий ефект цього інсектициду. Препарат при цьому абсолютно безпечний для людини, а коренеплоди можна вживати вже наступного дня після обробки.

Городники розповіли, як позбутися шкідників на городі
Городники розповіли, як позбутися шкідників на городі

Якщо плоди зріють на гілках, після обробки потрібно почекати 4-5 діб для безпеки і сміливо вживати їх. Оскільки препарат містить живі бактерії, найкраще проводити обробку ввечері, щоб бактерії встигли освоїтися на листі і не згоріли відразу під сонячними променями. Для кращого ефекту рекомендуємо додати до складу розчину який-небудь прилипач.

Можна скористатися звичайним милом або миючим засобом для посуду. Цей засіб можна змішувати з фунгіцидами на базі сінної палички або з бактерією псевдомонадою. Проте з хімічними фунгіцидами його змішувати не рекомендується, оскільки хімікати будуть вбивати живу складову препарату.

Препарат виготовляється у вигляді порошку, а витрата складає близько 60-100 грамів на відро води для обробки всіх рослин на городі.

Популярне

Подібні новини