На новорічний стіл подаю кавуни – всі аж дивуються, як вийшло зберегти врожай: тримаю їх у ящику з попелом

У зимовий період досить складно знайти кавун. В основному це пов'язано з його певними особливостями зберігання, оскільки зазвичай баштанні культури зберігаються недовго.

Однак термін зберігання кавунів все ж таки можна продовжити, якщо знати ці маленькі хитрощі. Зокрема, для зберігання кавунів існує кілька цікавих і ефективних методів. Один із способів полягає у використанні моху. Для цього зберіть сухий мох у лісі в сонячну погоду, щоб він був максимально сухим. Потім його викладають товстим шаром на дно дерев’яного ящика або іншої підходящої ємності, після чого викладають на нього кавун та обкладають його з усіх боків за допомогою моху. Важливо зберігати таку конструкцію в погребі при температурі не нижче двох-трьох градусів.

Ще одним методом є зберігання кавуна в попелі. У дерев’яний ящик або бочонок насипають товстий шар сухого деревного попелу, після чого кавун вкладають зверху і засипають його попелом. Бочонок або ящик щільно закривають і ставлять у підвал або льох.

Зберігання кавуна в глині передбачає покриття його поверхні густою глиняною масою, яку можна приготувати, розвівши глину водою до консистенції густої сметани. Цю масу наносять на кавун за допомогою кисті і дають їй висохнути. Аналогічний метод можна застосувати з алебастром. Такий кавун зберігають у холодному приміщенні.

Ці 7 способів неодмінно допоможуть вам зберегти врожай кавунів аж до Нового року
Ці 7 способів неодмінно допоможуть вам зберегти врожай кавунів аж до Нового року

Наступний спосіб передбачає підвішування кавуна. Для цього його обмотують за допомогою щільної натуральної тканини, кладуть в авоську або сітку та підвішують до стелі в погребі.

Зберігати кавун можна також у соломі. У вологому льосі на полиці викладають товстий шар соломи, на який укладають кавуни та ретельно обкладають їх соломою. Температура в підвалі має бути в межах від +1 до +5°С. Періодично потрібно оглядати кавуни та прибирати зіпсовані.

У будинку кавуни можна зберігати у найтемнішому і найпрохолоднішому місці. Основні умови – це щоденне перевертання та відсутність доступу світла.

Останній метод полягає у покритті кавуна воском або парафіном. Для цього обирають цілий кавун без ушкоджень, розтоплюють парафін або віск і покривають кавун шаром цієї речовини завтовшки приблизно в один сантиметр. Зберігати такі кавуни рекомендується у холодному місці.

Популярне

Подібні новини