Тітка Галя порадила: 500 г цього на відро води, і полуниця зимує, як ведмідь у барлозі. Ось цей вау-рецепт!

Підживлення полуниці після плодоношення починається наприкінці серпня і триває до середини жовтня. У цей період рослина накопичує корисні речовини для нарощування бруньок і готується до зими.

Не пропускайте осінні підгодівлі, адже саме від них залежить якість та кількість майбутнього врожаю.

Для серпневої та першої вересневої підгодівлі відмінно підійде курячий послід, і приготувати добриво дуже просто. Беремо порожнє десятилітрове відро, додаємо 500 грамів сухого посліду і заливаємо його 6-7 літрами води. Розчин потрібно настоювати протягом двох діб при плюсовій температурі, після чого підживлення буде готове.

Добриво необхідно вносити в землю навколо кущів. Щоб рідина краще вбиралася, можна зробити маленькі ямки або канавки. Якщо немає пташиного посліду, не хвилюйтеся — підійде коров’як. На відро води додаємо 1 кілограм коров’яку, заливаємо водою і настоюємо добу. Готове добриво вносимо в середньому по 1 літру на кожен кущ.

Агрономи розповіли про підживлення полуниці у вересні
Агрономи розповіли про підживлення полуниці у вересні

Наприкінці жовтня, коли все листя полуниці вже обрізане, підживлення потрібне для безпечної та здорової зимівлі рослини. Якщо цього не зробити, кущ може загинути від сильного морозу, і ви взагалі не отримаєте жодного врожаю. У цей час рослині дуже потрібні калій та фосфор, тому відмінним добривом буде деревний попіл.

Попіл багатий на ці мікроелементи і може використовуватися як у сухому вигляді, так і у вигляді настою. На підсумкову якість золи впливає сировина, з якої вона зроблена.

Спробуйте використовувати дрова з молодих і здорових дерев без домішок пластмаси та хімікатів. Дуже важливо не гасити багаття попелом, коли дерево перегорить, інакше всі корисні речовини підуть разом із нею в землю.

Популярне

Подібні новини