“Зелена перина” для городу: як всього 1 рослина замінила мені цілий віз перегною. Метод дідуся-городника

Використання сидератів на городі - ідеальний спосіб "переродити" землю, щоб наступного року вона була м'якенька, ніби пух. Розкриваємо всі осінні хитрощі.

Сидерація — це надзвичайно корисний спосіб збагачення ґрунту на своїй ділянці. Фактично, ми заорюємо рослинну масу після збирання врожаю, збагачуючи ґрунт азотом, калієм, фосфором, і таким чином ідеально готуємо його до наступного сезону.

Такий метод догляду за ґрунтом сприяє придушенню бур’янів, запобігає хворобам та шкідникам, а також допомагає повністю замінити гній, з яким не завжди хочеться мати справу. Завдяки сидерації ґрунт менше промерзає, і тала вода краще вбирається в землю.

Ідеальним сидератом є біла гірчиця. Ця рослина висаджується відразу після збирання врожаю, чудово збагачує ґрунт калієм і є холодостійкою культурою.

Особливо ефективно висівати гірчицю там, де наступного року буде рости картопля. Висів гірчиці знижує активність дротяника та захищає картоплю від фітофторозу.

Городники розповіли, які сидерати найкраще сіяти вже зараз
Городники розповіли, які сидерати найкраще сіяти вже зараз

Жито також є хорошим варіантом, але при його висіві потрібно додавати азотні добрива, оскільки під час розкладання жито вбиратиме азот, що може бути не зовсім корисним для нашої ділянки.

Найкраще висівати сидерати після рясного поливу або після дощу, тоді вони швидше зійдуть і віддадуть більше корисних речовин у ґрунт після викошування та загортання.

Осінні сидерати висівають за 4-5 тижнів до морозів, а зимові — у жовтні-листопаді. Якщо на вашій ділянці переважає піщаний ґрунт, краще замість гірчиці висівати люпин.

Популярне

Подібні новини