Дармовий рецепт, а дієвий який: вношу це під кущ смородини – ягоди виростають розміром з 5-гривневу монету

Більшість із нас вважає кірки від кавуна та дині звичайними відходами. Однак досвідчені садівники точно знають, що ці кухонні рештки можуть стати справжніми дієвими помічниками.

Після поїдання дині та кавуна не поспішайте викидати їхні кірки, оскільки вони мають здатність приносити чималу користь і можуть застосовуватися як поживні добрива для вашого городу та саду.

Таке підживлення не потребує жодних додаткових витрат, однак під час наступного літнього сезону ви неодмінно побачите результат. Зокрема, ягід буде дуже багато, і вони будуть великого розміру та хорошої якості. Розповідаємо далі в матеріалі про суперживильну натуральну підгодівлю для смородини у вересні.

Що корисного міститься в кавунових кірках

Не багато дачників знають, що саме в кавунових кірках міститься велика кількість фосфору та калію. Саме ці елементи живлення роблять рослини міцними з гарною віддачею плодів. Також у скоринках містяться магній, натрій та інші мікроелементи у невеликому обсязі.

Усе це харчування стає доступним для коріння вже з осені, але максимум користі кущі отримують від кірки саме навесні, коли процес перегнивання завершується. Перегній, що утворився, з кавунових кірок максимально поживний. Якщо хочете, можна накидати під кущі ще й кірки від дині та картопляні очищення, але тоді ягід точно не буде куди подіти.

Ви це викидаєте, а дарма! Перетворіть звичайні відходи на підкормку для смородини
Ви це викидаєте, а дарма! Перетворіть звичайні відходи на підкормку для смородини

Також не забудьте присипати землею або перегноєм скоринки під кущами, адже так вони швидше почнуть перегнивати, і вигляд під кущиками буде набагато приємнішим для ока.

Скільки ж потрібно класти кірок під кущ

Чим більше, тим краще, але не забувайте наприкінці сезону присипати все це перегноєм або торфом, щоб прискорити процес розкладання кірок. Таким чином, тепер ви знаєте секрет, як забезпечити щедрий урожай смородини.

Чим ще можна підживити смородину восени

У жовтні та листопаді для підгодівлі кущів смородини радять використовувати розчин на основі золи та гумату. Для цього слід додати одну повну (з гіркою) столову ложку золи та 50 мілілітрів гумату калію в 10 літрів води. Відро отриманого розчину радять вносити по периметру куща. Таке підживлення також допоможе отримати солодкі та великі ягоди в наступному році.

Популярне

Подібні новини