Беру 2 “штучки” активованого вугілля і кладу в шафу: це не “Вуду”, а геніальний лайфхак для одягу. Хитро!

Активоване вугілля є доволі дешевим і популярним засобом. Хоча більшість із нас звикли використовувати його виключно в лікувальних цілях, однак кмітливі господині знайшли йому застосування в побуті.

На сьогодні існує велика кількість спеціально розроблених ароматизаторів для того, щоб у шафі не було затхлого аромату. Однак досвідчені господині знають кілька маленьких хитрощів, які допоможуть легко прибрати будь-які неприємні запахи в шафі, навіть без використання ароматизаторів.

Активоване вугілля

Активоване вугілля має чудову властивість поглинати неприємні запахи. Відтак, варто перевірити свою аптечку на наявність активованого вугілля – можливо, у вас знайдеться одна зайва пачечка. Необхідно дістати декілька таблеток, помістити їх у маленьку ємність і поставити її на нижній полиці шафи. Вугілля поглине зайву вологу та неприємні запахи. Це ж саме можна зробити у взуттєвій тумбочці або холодильнику.

Харчова сода

Якщо активованого вугілля немає, ви можете використовувати харчову соду. Для цього слід насипати декілька столових ложок соди в невелику миску і розмістити її в шафі. Сода також ефективно вбирає всі сторонні запахи.

У моїй шафі з одягом завжди пахне, мов у саду з квітами
У моїй шафі з одягом завжди пахне, мов у саду з квітами

Ефірні олії

Для тих, хто любить запашні аромати, можна виготовити ароматизатор з ефірних олій. Зокрема, потрібно нанести декілька крапель олії на ватний диск і сховати його на полиці в шафі. Однак не варто забувати час від часу оновлювати аромат.

Кускове мило

Ще один варіант – кускове мило. Якщо ви бажаєте, щоб ваша шафа мала приємний аромат, тоді просто розпакуйте мило і помістіть його в шафу. Воно буде діяти як натуральний ароматизатор.

Мішечок з травами

Якщо ви віддаєте перевагу трав’яним ароматам, тоді зберіть сухі рослини, такі як лаванда або троянда, і помістіть їх у мішечок з натуральної тканини (бавовна, льон чи органза). Розмістіть цей мішечок у шафі, і ваші речі завжди будуть приємно пахнути. Трави можна заготовити влітку і регулярно оновлювати вміст саше.

Таким чином, ці прості та економічні методи є відмінною альтернативою комерційним хімічним ароматизаторам.

Популярне

Подібні новини