Попросила онука принести зі школи крейду – поклала в ящик з виделками і біди собі не знаю: геніально просто

Кмітливі господині дуже часто знаходять цікаві способи використання різноманітних предметів у побуті. Зокрема, мало кому відомо, що звичайна крейда може вирішити як мінімум 5 завдань по господарству.

У шафах з побутовою хімією та іншим господарським приладдям у багатьох сучасних домогосподарок зберігається крейда. Дивно, але, незважаючи на достаток промислових розробок, саме крейда дозволяє впоратися з побутовими неприємностями та іншими труднощами. Розповідаємо далі в матеріалі, як можна використовувати крейду у побуті.

Виведення жирних плям

Якщо відразу після того, як ви ненароком отримали жирну пляму на тканині, натерти її крейдою, вивести її буде простіше. Перед пранням слід залишити матеріал після обробки крейдою орієнтовно на 10 хвилин. За цей час вона прибере вологу і жир, а потім пляму протирають сухою губкою і перуть як зазвичай.

Чищення столового срібла

Зазвичай це замочування з наступним чищенням і миттям, але крейда спрощує це завдання. Досить просто покласти шматочок крейди в ящик, де зберігаються ложки та виделки. Крейда вбере вологу, захистивши цим від потемніння срібні столові прилади і від появи плям.

Цей трюк із крейдою у ящику з виделками має взяти собі на замітку кожна господиня
Цей трюк із крейдою у ящику з виделками має взяти собі на замітку кожна господиня

Видалення запахів

Завдяки своїй структурі крейда відмінно вбирає запахи, і тому її зберігають у шафах з одягом та білизною. Якщо покласти його у підвалі чи інших сирих місцях, можна уникнути появи цвілі.

Полагодження замку

Якщо замок погано відкривається, то ключ потрібно натерти крейдою та вставити в замкову щілину. Такий лайфхак забезпечить найкраще зчеплення ключа з механізмом та дозволить відкрити замок.

Маскування подряпин

Дрібненькі вм’ятини, подряпини та сколи на стінах – це проблема, яка доволі часто трапляється. Тому рекомендується купити білу і кольорову крейду та зберігати їх у шафці “про всяк випадок”. А коли буде помічена чергова подряпина, необхідно підібрати відповідного кольору крейду та затерти пошкоджену ділянку.

Популярне

Подібні новини