Сусідка Ольга з села поділилася хитрістю: 1/3 ложки цього в лунку – і часник не боїться ні дощу, ні снігу

У більшості випадків озимий часник висаджують у жовтні. Щоб зубчики не згнили за зиму та весну, а дали добрий врожай, необхідно знезаразити посадковий матеріал і ґрунт перед висаджуванням.

Якщо зима буде теплою, без снігу та з дощами, посадки можуть загнити, і ви взагалі залишитеся без врожаю. До того ж, у ґрунті обов’язково залишаться шкідники та грибки після попередніх культур, тому обробка є необхідною.

Найкращим варіантом для обробки ґрунту під озимий часник є розчин перманганату калію. Це старий метод, але він не втрачає своєї актуальності. Ґрунт потрібно пролити одновідсотковим розчином марганцівки за 5-7 днів до висадки зубчиків. Перед тим, як відправляти зубчики в лунки, їх слід замочити на 10-15 хвилин у такому ж розчині, щоб знищити всі патогени.

Городники розповіли, що внести в землю під озимий часник
Городники розповіли, що внести в землю під озимий часник

Ще одним дуже ефективним засобом для обробки ґрунту перед висадкою часнику є борна кислота. Рекомендуємо не замочувати у ній зубчики і не вносити її у ґрунт у вигляді розчину, а використовувати сухий порошок борної кислоти. Достатньо по одній третині чайної ложки в кожну лунку. Альтернативно, можна висипати порошок у невелику ємність і пудрити кожен зубчик перед висадкою.

Така обробка не тільки знезаражує посадковий матеріал, але й стимулює зростання часнику навесні. Обидва ці засоби добре показали себе на практиці та забезпечують набагато якісніший урожай порівняно з необробленим часником. Озимий часник висаджують у підготовлені грядки на глибину від 4 до 10 сантиметрів залежно від клімату.Обов’язково скористайтеся нашими перевіреними порадами, і переконайтесь самостійно, наскільки вони дійсно ефективні.

Бажаємо успіхів та щедрого майбутнього врожаю!

Популярне

Подібні новини