Баба Галя з дачного товариства поділилася фішкою: 1 л води + цей інгредієнт = перці-гіганти до пізньої осені

Щоб боолгарський перець на грядці порадував щедрим врожаєм - необхідно обов'язково вносити правильні підживлення. Про них ми й розповімо у сьогоднішній статті.

Цукрове підживлення для перців наприкінці серпня та на початку вересня просто незамінне. Про нього нам розповів сусід багато років тому, і ми щорічно користуємося цим способом, щоб зарядити енергією свої рослини на стадії розсади та підтримати їх наприкінці плодоношення.

Цукрове підживлення чудово підходить для перців, оскільки у складі цукру міститься глюкоза. Вона покращує ріст рослин, сприяє більш інтенсивному формуванню плодів, підтримує зелену масу та підвищує імунітет рослин.

Після цукрового підживлення перцям набагато легше чинити опір фітофторі та іншим осіннім хворобам. Плоди виростають здоровими і, найголовніше, встигають повністю дозріти на кущі, завдяки чому їхній смак буде фантастичним. Хоча можна просто притрусити землю цукром, краще внести підживлення іншим способом — зробити розчин.

Городники розповіли, навіщо перець підживлювати цукром
Городники розповіли, навіщо перець підживлювати цукром

Розчин засвоюється рослинами набагато краще. Є кілька варіантів його приготування, але ми використовуємо один із найпростіших. Беремо ємність з одним літром теплої води, додаємо три столові ложки цукру, розмішуємо до повного розчинення й вносимо підживлення під корінь за допомогою шприца без голки або іншого приладу з тонким струменем, щоб не розмивати землю біля коріння.

Підживлення робимо щотижня, щоб кущ якомога довше підтримував свою життєдіяльність. Однак, крім цукрового підживлення, ми використовуємо й інші засоби: зольний розчин, настій цибулиння, сульфат калію та борну кислоту.

Популярне

Подібні новини