Знайшла в старому зошиті мами рецепт: 2 ложки “сипучого золота” в лунку – і капуста виросте, як з картинки

У цій статті ми розповімо вам про крохмальне підживлення для капусти. Використовувати його можна протягом усього сезону, але на фінальній стадії перед збиранням урожаю воно буде максимально корисним.

Вносити потрібно не чистий крохмаль, хоча він також певною мірою покращує структуру ґрунту, але краще використовувати картопляні очищення.

У них міститься багато крохмалю, глюкози, органічних кислот та корисних мікроелементів, зокрема калій. Таке підживлення забезпечить рослину енергією для зав’язування качанів, силою для активного плодоношення та формування великих і здорових головок капусти.

Плоди стануть соковитішими і смачнішими. Для приготування добрива необхідно ретельно промити картопляні очищення у тазу з теплою водою та видалити з них увесь бруд.

Городники розповіли про підживлення капусти крохмалем
Городники розповіли про підживлення капусти крохмалем

Після цього очищення потрібно ретельно висушити паперовими рушниками — тільки так у них збережуться мінеральні речовини, крохмаль, сіль та інші корисні елементи, які позитивно впливають на ріст і розвиток качанів капусти.

Потім кілограм картопляних очищень заливаємо відром води і настоюємо протягом 3-4 днів. Після цього отриманий розчин потрібно пролити під кожен качан капусти, по одному літру на рослину, в серпні.

Такий розчин стимулює розвиток плода, забезпечує його калієм і покращує структуру ґрунту. Крім того, картопляні очищення можна використовувати при висаджуванні розсади капусти.

Для цього потрібно замочити очищення у воді, щоб вони набрякли, потім розім’яти їх руками до кашоподібної маси і покласти по дві столові ложки цієї каші в кожну лунку. Далі зверху сиплемо шар грунту, потім знов кашу та знов землю.

Після цих маніпуляцій висаджуємо розсаду капусти і присипаємо землею.

Популярне

Подібні новини