Баба Галя розкрила секрет “супер-полуниці”: 10 ложок на відро – і ягоди наступного року будуть, як кулаки

У сьогоднішній корисній статті ми детально розповімо вам про унікальне добриво для полуниці, яке вносять восени для дворічних кущів та старших.

Це калімагнезія — ідеальне добриво для кущів, які рясно відплодоносили, виснажили ґрунт і потребують відновлення.

Калімагнезія чудово відновлює рослини та їх кореневу систему, допомагаючи отримати пристойний урожай полуниці наступного року. Без відновлення ґрунту розраховувати на велику та смачну ягоду не варто, тому це добриво підходить ідеально. Воно складається з трьох основних мікроелементів — магнію, сірки та калію.

Такий склад підвищує вміст аскорбінової кислоти в полуниці, продовжує період плодоношення, зміцнює імунну систему рослин. Дуже важливо, щоб полуниця увійшла в зиму максимально міцною та підготовленою. Лише так вона буде стійкою до шкідників, хвороб і зможе перенести навіть найсильніші морози без шкоди для кореневої системи.

Це швидкорозчинне добриво, тому воно швидко досягає кореневої системи і встигає підготувати рослину до морозів. Щоб зробити розчин для внесення, потрібно розчинити десять чайних ложок калімагнезії у відрі чистої, відстояної води кімнатної температури. Потім слід внести по одному літру такого добрива під кожен кущик.

Городники розповіли про осінній догляд за полуницею
Городники розповіли про осінній догляд за полуницею

Або ж можна внести добриво у сухому вигляді — по одній чайній ложці з гіркою під кожну рослину. Добриво вноситься швидко та дає відмінний результат: полуниця наступного сезону добре плодоноситиме, а ще до зимівлі зможе закласти хорошу основу з квіткових бруньок для майбутнього врожаю.

Популярне

Подібні новини