Продукти, з якими не можна поєднувати кавун та диню: не випробовуйте себе на міцність, як я – пошкодуєте

Кавун та диня вважаються легкими і безпечними продуктами, але все не так просто. Розповідаємо, з цим точно не варто їх поєднувати, аби не отримати потім "сюрприз".

Кавун і диня — справжні символи літа! Солоденькі та прохолодні, вони так і заманюють смаком! Проте, ці уродженці баштанки не такі вже й прості, як здається. Їх не можна їсти у великій кількості, а тим паче замінювати ними основний прийом їжі чи десерти.

Найбільша помилка — поєднання кавуна та дині зі міцними напоями. Оковита у поєднанні з цими ягодами може викликати сильний розлад, оскільки фрукти починають майже одразу бродити у шлунку. Це може призвести до здуття, болю та інших неприємних відчуттів.

Що робити, якщо диня виросла не солодкою
Кулінар розповів, з чим категорично не можна їсти кавун та диню

Ще одне небажане поєднання — з жирною, смаженою або білковою їжею, такою як м’ясо, риба, яйця або молочкою. Проблема полягає в тому, що ці продукти перетравлюються з різною швидкістю. Кавун і диня засвоюються дуже швидко, тоді як білки потребують набагато більше часу для перетравлення. Якщо їх вживати разом, у шлунку може початися також процес бродіння, що викликає відчуття тяжкості та здуття.

Лікарі рекомендують дотримуватися простого правила: після білкової їжі краще зачекати чотири години перед вживанням кавуна або дині. І навпаки, якщо спочатку з’їсти ці ягоди, то білкові продукти можна вживати вже через пів години.

Дачники рекомендують залишати кавун на городі для пишного врожаю
Кулінар розповів, з чим категорично не можна їсти кавун та диню

Особливу увагу варто приділити дині. Якщо у вас на вигодовування немовля, то краще утриматися. Малятам також не варто давати куштувати цю родичку гарбузових. Якщо маєте проблеми з нирками — теж не бажано її їсти.

Ну, і ще один нюанс: диню ні в якому разі не можна їсти пізно на ніч. Вона викликає отруєння. Якщо ви забудете цей нюанс, то обов’язково зустрінете блювоту, діарею, слабкість, біль у шлунково-кишковому тракті, судоми та зниження артеріального тиску. Так що, будьте обачні та здорові!

Популярне

Подібні новини