78-річна бабуся навчила кільком трюкам з догляду за азалією: квіточка завжди радує фантастичним цвітом

Азалія – це красива кімнатна рослина з неймовірно пишним та яскравим цвітінням. Але варто зазначити, що це досить примхлива квітка, яка потребує правильного догляду.

Розповідаємо далі в матеріалі про правильний догляд за азалією, щоб насолоджуватися її неймовірно красивим цвітом.

Догляд у домашніх умовах за азалією

Азалія потребує гарного освітлення, однак під час дуже світлих днів квітку слід притіняти. Крім того, рослину радять відсвічувати, використовуючи лампу.

Також необхідно дотримуватися правильної температури. Оскільки азалія надає перевагу прохолодним умовам, варто підтримувати температуру в межах 15-18 °C.

Улітку, якщо відсутня сильна спека, то вазон із квіткою слід ставити на балконі або веранді. Окрім того, квіточку можна ставити поруч із кондиціонером та підлаштовувати на ньому від 19 до 20 °C. Проте дуже важливо, щоб прямі потоки повітря не потрапляли на квітку.

Правильний полив та вологість повітря

Азалії необхідне вологе повітря, через це важливо дуже часто проводити обприскування рослини. Це рекомендується робити, використовуючи холодну воду. До того ж досвідчені квітникарі радять поставити на підвіконні поруч із азалією зволожувач повітря чи декілька тарілочок із водою.

За азалією доглядаю лише за цими перевіреними порадами – моя квіточка довгенько тішить око своїм цвітом
За азалією доглядаю лише за цими перевіреними порадами – моя квіточка довгенько тішить око своїм цвітом

Крім того, азалію варто правильно поливати. Зокрема, рекомендується дотримуватися наступних правил:

  • стежте за тим, щоб земля не просихала. Один раз на тиждень ставте квіточку в миску з водою орієнтовно на 2 години, не дістаючи її з горщика. Таким чином, ґрунт поглине живильну воду;
  • орієнтуйтеся на стан ґрунту. Він завжди повинен бути злегка вологим, але дуже сильно зволожувати ґрунт не радять;
  • не забувайте зливати залишки води з піддона, в іншому випадку коріння може почати гнити;
  • для поливу беріть прохолодну воду, найоптимальніше – талу. Щоб рослина добре цвіла, її потрібно поливати два рази на 30 днів сумішшю з кількох крапель лимонного соку та відстояної води.

Удобрення азалії

Азалію варто час від часу підгодовувати, щоб стимулювати її активне зростання і рясне цвітіння. Важливо вибирати підживлення без вмісту хлору.

Найкраще придбати добрива у спеціалізованих точках продажу, де можна знайти добавки для різних рослин, включаючи азалії. Підгодовувати рослину можна один раз на 30 днів.

Популярне

Подібні новини