Врожай часнику на очах збільшився на 40%: все через те, що почала готуватись до зимової посадки ще 1 вересня

Найголовніше, про що потрібно пам'ятати перед посадкою часнику – правильно підготуватись. Цей крок може збільшити врожай плодів рослини на цілих 40%.

Кожному городнику дуже хочеться зібрати врожай пряного та запашного озимого або, як його ще називають, зимового часнику. Втім, для того, аби врожай цієї рослини порадував вас якістю та кількість, вам потрібно правильно підготуватись до посадки, обрати вірну дату та правильно посадити зубчики. Тільки після цього почнеться агротехніка вирощування.

Як збільшити врожай часнику

Експерти говорять: часник просто обожнює сонячні грядки, що знаходяться на відкритих місцях. Не потрібно економити місце та намагатись виростити культуру під плодовими деревами або в затінку від будівель. Цибулеві рослини не люблять рости у низинних місцях, де протягом зими та весни накопичується вода та сніг.

Експерти розповіли, як збільшити врожай часнику за допомогою правильної підготовки ґрунту до посадки
Експерти розповіли, як збільшити врожай часнику за допомогою правильної підготовки ґрунту до посадки

Крім того, не любить часник і свіжий гній, а на удобреній цим добривом грядці він буде частіше хворіти. Любить рослина перегній і компост. Ділянка має бути щедро удобрена, адже тільки так ви зможете зібрати з неї великі головки часнику. Якщо садити рослину після огірків, які теж удобрювались перегноєм, рекомендовано повторно провести процедуру удобрення.

Експерти розповіли, як збільшити врожай часнику за допомогою правильно обраної дати посадки
Експерти розповіли, як збільшити врожай часнику за допомогою правильно обраної дати посадки

Важливою також є профілактика часнику. Для цього потрібно перед висадкою замочити посадковий матеріал у розчині біофунгіциду, як от, наприклад, “Фітоспорин”. Крім того, може допомогти і сінна паличка – вона заселяється на зубчиках і починає розмножуватись у ґрунті. У процесі своєї життєдіяльності така сінна паличка здатна виділяти антибіотики. Вони, своєю чергою, пригнічують ріст і розвиток шкідливої мікрофлори та зміцнюють імунітет часнику.

Популярне

Подібні новини