Це працює вже 5 років поспіль: “підлила” цього добрива під кущі малини – і тільки й встигаю збирати ці ягоди

Восени малину також потрібно підгодовувати – навіть якщо всі ягоди з неї вже давно зібрали. Проста підкормка, приготована в домашніх умовах, ідеально підійде.

Малина – одна з найкорисніших і найсмачніших ягід, яка повинна бути в раціоні кожної людини. Аби кожного року отримувати щедрий та якісний врожай з кущів, потрібно за ними добре доглядати. Варіантів підживлення рослини доволі багато, але важливо обрати хоча б один.

Чим підгодувати малину восени

Коренева система для будь-якої культури є найважливішим органом. Чим глибше вона розташована під землею, тим легше рослині переживати морози. А ось у малини корінні знаходиться майже на поверхні ділянки.

Саме тому чагарнику необхідно особливо допомагати готуватись до морозів. Осіннє підживлення серед садівників вважається найважливішим етапом догляду та підготовки рослини до зими.

Експерти розповіли про важливу підкормку для малини у відкритому ґрунті восени перед зимівлею
Експерти розповіли про важливу підкормку для малини у відкритому ґрунті восени перед зимівлею

Внесення поживних речовин у ґрунт допомагає рослині повністю відновити до моменту наступного плодоношення. Процедуру розпочинають не раніше, ніж з кущів будуть зібрані всі ягоди. Для звичайних сортів найкращим моментом для підживлення стане початок вересня. Для ремонтантних сортів – це кінець вересня та початок жовтня.

Експерти розповіли про важливу підкормку для малини у відкритому ґрунті восени перед зимівлею

Малина буде добре плодоносити на ділянках, які багаті на органіку. Кращим добривом для неї стане гній. Він допоможе збагатити ґрунт і підготувати рослину до зими. Крім того, важлива властивість такого добрива – боротьба зі шкідниками.

Ви також можете використовувати суху золу. На квадратний метр достатньо 2 склянок речовини, внесіть підкормку в попередньо підготовлені канавки. Роблять це одразу після осінньої обрізки кущів.

Популярне

Подібні новини