2 чайні ложки цього добрива – і жовте листя малини знову зеленіє. Ягоди – як з картинки. Порада свекрухи

Усе літо малина тішить нас своїми солодкими та смачними ягодами у великій кількості. Проте вже на початку осені, у вересні, можна помітити пожовтіння листя малини.

Це може статися як зі звичайною малиною, яка плодоносить один раз за літо, так і з ремонтантною малиною, що радує плодами до самих заморозків.

Пожовтіння листя викликане руйнуванням хлорофілу, що є наслідком нестачі магнію та заліза. Якщо не допомогти малині впоратися з цією проблемою, розвиток рослини може зупинитися, а вона впаде у серйозний стрес.

Це може суттєво зашкодити врожайності малини. Тому не варто гаяти час, особливо якщо помітили пожовтіння листя на ремонтантних плодоносних кущах. У такому випадку потрібне термінове підживлення.

Найефективніше підживлення — позакореневе, тобто внесене по листю. Таким чином рослина краще засвоїть необхідні речовини, і результат буде помітним швидше. Для приготування такого підживлення вам знадобляться хелат заліза та сульфат магнію.

Спочатку розведіть окремо ці два добрива: один грам хелату заліза у півлітра теплої води та п’ятнадцять грамів сульфату магнію у такій самій кількості води.

Городники розповіли про те, як доглядати за малиною восени
Городники розповіли про те, як доглядати за малиною восени

Потім змішайте обидва розчини і сміливо обприскуйте малину отриманою рідиною. Після такого підживлення можна розраховувати на те, що ваші малинові кущі віддячать багатим урожаєм.

Ці прості, проте перевірені поколіннями рекомендації зодо догляду за малиною восени забезпечать вас в наступному році щедрим врожаєм соковитих та солодких ягід. Бажаємо вам успіхів!

Популярне

Подібні новини