Бабуся розкрила секрет: 5 квітів, які ростуть самі по собі. Навіть забудькуватий онук не зможе їх “ушатати”

Якщо ви хочете влаштувати вдома справжній квітник, але не маєте часу на постійний догляд, ми рекомендуємо вам топ-5 домашніх квітів, які практично не потребують вашої уваги.

Алое вера — це цілюща рослина, яку влітку поливають раз на тиждень, а взимку — раз на три тижні. У холодний період краще переставити алое в теплий кут, щоб вона впала в сплячку, або ж компенсувати дефіцит світла лампою.

Еластичний фікус — рослина, яка практично не цвіте, але і без того чудово виглядає. Його розміщують подалі від прямих сонячних променів, але поруч із вікном. Фікус поливають максимум двічі на тиждень влітку, а взимку достатньо одного разу. Поки квітка молода, її потрібно регулярно пересаджувати — майже щороку. Згодом досить лише раз на рік обрізати верхівки навесні.

Кактуси — це дешеві та невибагливі квіти. Якщо про них забути на кілька тижнів, нічого страшного не станеться. Вони потребують сонячного місця, а поливати їх влітку варто раз на місяць. Узимку ж достатньо поливу раз на три місяці. Надто часті поливи можуть призвести до гниття коріння. Молоді кактуси пересаджують щорічно, а з часом роблять це рідше.

Українські агрономи назвали 5 невибагливих рослин
Українські агрономи назвали 5 невибагливих рослин

Зигокактус, відомий як декабрист, чудово цвіте червоними квітками. Його краще ставити у затіненому місці та поливати раз на тиждень. Спочатку його пересаджують щорічно, а потім рідше.

Спатіфілум — це чудова рослина, яка цвіте влітку та навесні і нагадує калу, але вимагає значно менше уваги. Він любить світло, але не прямі сонячні промені. Якщо поставити його в тіні, листя стане темним, а квіти можуть не з’явитися.

Влітку спатіфілум поливають рясно, але раз на три дні, а взимку — раз на тиждень. Якщо на листі з’явилися темні плями, це свідчить про надмірний полив. Наступного разу варто зменшити кількість води. Спатіфілум дуже не любить протяги та температуру нижче 10 градусів за Цельсієм.

Популярне

Подібні новини