Ця ядрена диво-суміш робить із саду “фортецю”. Ні шкідник, ні мороз не страшні. Плоди – як з картинки

Восени сад обов'язково потрібно підготувати до зими, щоб не залишилося жодного шкідника і жодної хвороби. Правильна обробка — це запорука здоров'я саду та гарного врожаю наступного року.

Насамперед, перед обробкою необхідно переконатися, що найближчим часом не буде дощів, і провести всі роботи до настання заморозків. Інакше обробка втратить ефективність і не матиме жодного значення. Ідеально робити це на початку або в середині жовтня.

Перед обробкою дерева потрібно підготувати до захисту від хвороб. Спочатку видаляємо всю стару кору та лишайники, а місця видалення змащуємо садовим варом або обробляємо марганцівкою. Обов’язково прибираємо всю рослинність поруч зі стовбуром і на самій рослині. Крім того, випилюємо уражені гілки, а місця зрізів замазуємо садовим варом.

Далі обираємо препарат для обробки. Це може бути залізний купорос, сечовина або мідний купорос. Обробку проводимо за допомогою пульверизатора, розчиняючи засоби до однорідної маси. Мідний купорос використовують тільки для обробки ґрунту восени — для цього розводять півторавідсотковий розчин і обприскують землю.

Городники розповіли про обробку саду від шкідників і хвороб
Городники розповіли про обробку саду від шкідників і хвороб

Сечовину застосовують для обробки дерев, причому це роблять 2-3 рази за осінь з інтервалом в один тиждень. Якщо на деревах ще є листя, використовуємо тривідсотковий розчин. До кінця жовтня, коли листя вже немає, концентрацію збільшуємо до шести відсотків.

Залізний купорос розводять у двовідсотковій концентрації та обробляють ним кущі, дерева та ґрунт, забезпечуючи землю залізом. Цей засіб допомагає вилікувати лишай, паршу, цитоспороз, мохи, а також позбутися більшості паразитів та шкідників.

Популярне

Подібні новини