Поливаю грядки “кислим золотом” і позбулася бур’янів назавжди: секрет бабусі Ганни для ідеального городу

Оцет — це незамінний помічник садівника протягом усього року. Він допомагає визначити кислотність ґрунту, боротися з бур'янами, захищати ґрунт від шкідників.

Також оцет допомагає рослинам виживати в посуху, якщо полити їх слабоконцентрованим оцтовим розчином. У цій статті ми розповімо, як оцет може бути застосований для ґрунту восени.

По-перше, оцет може замінити багато інсектицидних препаратів та усунути настирливі багаторічні бур’яни. Однієї процедури тут не вистачить, оскільки у більшості бур’янів дуже потужна коренева система. Проте після кількох повторень бур’яни підуть назавжди. Для приготування засобу від бур’янів використовують воду, сіль та оцтову кислоту.

Три літри води доводимо до кипіння, додаємо шість столових ложок солі, розмішуємо до повного розчинення і вливаємо трохи оцтової есенції. Воду трохи остуджуємо, після чого рясно поливаємо бур’яни. Це допоможе вам позбутися небажаних рослин. Проливши ґрунт на ділянці, ви також знищите насіння бур’янів, які могли прорости наступного року.

Городники назвали простий спосіб, як позбутися бур'янів
Городники назвали простий спосіб, як позбутися бур’янів

Крім того, запах оцтової кислоти відлякує шкідників. Її використовують для поливання нір та ходів диких звірів, які можуть завітати на вашу ділянку за врожаєм. Також оцтова есенція допомагає визначити тип ґрунту на ділянці. Якщо ґрунт закислений, більшість рослин будуть погано рости, адже внесення органіки щосезону поступово окислює ґрунт.

Щоб визначити тип землі, потрібно на жменьку ґрунту налити трохи оцту. Якщо піде хімічна реакція з утворенням бульбашок, це означає, що земля закислена. У такому разі ґрунт потребує внесення крейди, вапна або доломітового борошна для розкислення.

Популярне

Подібні новини