Дід-агроном з села застерігає: не садіть ці 3 дерева восени, бо матимете “дулю з маком” замість саду навесні

Восени, після збирання врожаю садово-городнього сезону, багато хто починає висаджувати рослини під зиму. Проте далеко не всі культури рекомендовано садити в цей період.

У сьогоднішній корисній статті ми розповімо, які плодові дерева не варто висаджувати восени.

Плодові рослини поділяють на два типи: насіннєві та кісточкові. До насіннєвих належать такі дерева, як яблуня, груша та айва. До кісточкових — вишня, слива, черешня та багато інших. Окремо виділяють горіхоплідні культури, наприклад, волоський горіх і фундук. Їх можна висаджувати як навесні, так і восени. Насіннєві культури також висаджують в обидва сезони, проте осіння посадка часто є пріоритетною.

З кісточковими культурами справа трохи складніша. Вони дуже вимогливі до тепла, накопичують меншу кількість цукрів, а їхня кора тонша, ніж у інших видів дерев. Особливо це стосується абрикосів та персиків. Однак, якщо вам не терпиться посадити ці чудові рослини восени, то варто дотримуватися кількох корисних порад.

Городники розповіли, які дерева не варто висаджувати восени
Городники розповіли, які дерева не варто висаджувати восени

Для початку рекомендується зробити прикоп. Це спеціальна яма глибиною на третину довжини саджанця. Саджанці укладають у прикоп під кутом 45 градусів і засипають ґрунтом. Коли починаються морози, рослини бажано обернути спанбондом і залишити так до весни. Це дасть їм шанс пережити зиму, а навесні ви зможете виконати повноцінну посадку.

Використовуйте ці прості та перевірені багатьма городниками та садівниками рекомендації, і наступного року зберете щедрий та соковитий врожай. Чого ми щиро вам і бажаємо!

Популярне

Подібні новини