Баба Олена з Вінничини варить “зілля” для часнику: 1 л під корінь – і зубчики стають завбільшки з кулак

Розведену дріжджову бражку часто використовують для підживлення овочів, дерев і чагарників. Такий розчин багатий на протеїни, амінокислоти та корисні мікроорганізми.

Для часнику дріжджовий розчин може використовуватися в період вегетації як під корінь, так і по листю.

Саджанці обробляються по пір’ю 2-3 рази в першій половині вегетації. Цей стимулятор не гірший за покупні аналоги, він покращує імунітет рослини та продовжує термін наливу цибулин. Для озимого часнику дріжджові розчини вносяться під корінь у травні, щоб забезпечити ріст здорових і великих головок без грибкових хвороб.

Часник, підживлений дріжджами, матиме велику масу, кращі товарні властивості, буде добре зберігатися й не уражатиметься пліснявою та гниллю. Дріжджовий розчин також корисний при посадці озимого часнику восени, як підготовка ґрунту. Розчин допомагає боротися з грибками та інфекціями, виганяє патогенні мікроорганізми з ґрунту й мобілізує ресурси для гарного укорінення часнику.

Для приготування дріжджового розчину є два прості та ефективні рецепти. У першому випадку необхідно розвести 100 грамів свіжих пекарських дріжджів у відрі м’якої води, настояти протягом доби в теплому місці та полити ґрунт із розрахунку одного літра на кожен квадратний метр посадок або грядки під час посадки озимого часнику.

Городники назвали хитрощі при осінній посадці часнику
Городники назвали хитрощі при осінній посадці часнику

Другий рецепт передбачає розчинення 100 грамів цукру та 10 грамів сухих дріжджів у склянці теплої води. Після ретельного перемішування розчин треба вилити у відро з водою й настояти протягом трьох годин. Перед внесенням у ґрунт або під часник цей розчин потрібно ще розвести з водою у пропорції один до п’яти.

Популярне

Подібні новини