Так, я купую додому по 10 літрів молока, але не п’ю його: все “вихованцям” – огірочкам, томатикам і перчикам

Молоко – дуже корисний продукт, який сподобається не лише людям, але й рослинам. Вони, звісно, про це вам не скажуть словами, але покажуть ділом.

Ні для кого не секрет, що у бувалих городників в арсеналі прибережено декілька народних секретів, які дозволяють підтримувати ділянку в ідеальному стані. Вони можуть навчити кого завгодно, коли мова йде про підживлення ділянки.

Добриво на основі молока

Органічні добрива завжди позитивно впливають на ґрунт – якщо правильно їх використовувати. Природні матеріали можуть відновити баланс поживних речовин у землі, а тому городники так радо їх використовують. Втім, є одна підкормка, яка готується на основі молока, але використовується чомусь набагато рідше.

Молочна підживка чудово підійде для овочевих культур, як от, наприклад, для болгарського перцю, помідорів та огірків. Добриво допомагає рослинам зміцнити свою кореневу систему та захищає саджанці від небезпечних хвороб і популярних на ділянці шкідників.

Експерти розповіли про удобрення для рослин на грядці на основі звичайного коров'ячого молока
Експерти розповіли про удобрення для рослин на грядці на основі звичайного коров’ячого молока

У складі молока можна знайти багато кальцію та корисних жирів, білків, а також – інших корисних мікроелементів і вітамінів. Вони стають для рослин додатковим джерелом харчування. Молоко, яке розбавили водою, також підійде для підживлення кімнатних рослин і газону.

Експерти розповіли про удобрення для рослин на грядці на основі звичайного коров'ячого молока
Експерти розповіли про удобрення для рослин на грядці на основі звичайного коров’ячого молока

Для поливу різних овочів молоком спершу потрібно приготувати розчин. Для цього на 10 літрів води додайте 1 літр знежиреного молока. Добре перемішайте отриману суміш, поки не вийде однорідного розчину. Настоюватись йому не потрібно. Ба більше, використовувати молочну підкормку потрібно одразу, аби всі корисні мікроелементи потрапили до ґрунту й кореневої системи рослини.

Популярне

Подібні новини