Баба Галя ахнула: “Ось чому мій рис був як клейстер!” 3 грубі помилки, які псують гарнір. Перевірено

Навіть найдосвідченіші господині можуть допускати помилки під час приготування рису. Проте засмучуватися не варто — завжди можна дізнатися щось нове в області кулінарії, щоб стати ще кращими.

Як відзначають досвідчені кулінари, найчастіше допускаються три основні помилки при варінні рису. Сьогодні ми детально розповімо про них, та пояснимо, як зварити смачний та розсипчатий рис, яким із задоволенням будуть смакувати ваші рідні та близькі.

Отже, ТОП найчастіших помилок під час варіння рису наступний.

Перша помилка: рис перед приготуванням потрібно обов’язково промивати. Якщо не хочете отримати кашу з грудочками, варто пам’ятати, що в зернах є крохмаль, який при варінні склеює зерна.

Кулінари розповіли про три найпоширеніші помилки при приготуванні рису
Кулінари розповіли про три найпоширеніші помилки при приготуванні рису

Друга помилка: не кожна каструля підходить для приготування смачного та розсипчастого гарніру. Важливо, щоб температура в посуді розподілялася рівномірно. Наприклад, відмінно підійде сотейник або каструля з товстим дном.

Третя помилка: не можна просто засипати рис у киплячу воду і залишити його. Для початку воду потрібно посолити, а тільки після цього можна всипати крупу. Відразу ж зерна слід перемішати, щоб вони не почали прилипати до стінок посуду. Як тільки все почне кипіти, вогонь слід зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою.

Після цього не варто чіпати кашу до самого кінця приготування. Коли вогонь буде вимкнений, рису потрібно дати настоятися під кришкою ще близько 7 хвилин. Після цього кашу можна подавати до столу.

Як бачите, немає нічого складного, і тепер приготування рису точно не складе вам труднощів, а родина смакуватиме кулінарним шедевром.

Популярне

Подібні новини