Чим підживити троянди у вересні, аби вони добре перезимували і розквітли пишно навесні: 2 найкращих засоби

Як відомо, троянди потрібно обов'язково готувати до зимівлі. Допомогти квітам пережити холодний період та не втратити свою родючість — дізнайтеся у матеріалі.

Хоча на вулиці вересень стрімко набирає обертів, робота у палісадниках та на дачі не завершується. Вже відцвітають останні бутони троянд, і саме за пару тижнів важливо провести останні підживлення квітів перед зимівлею.

Це допоможе їм добре перенести холоди і дасть багато пишних руж навесні. Є два ефективні способи підготовки рослин до холодів: органічні та мінеральні добрива. Особливо важливо врахувати, що позакореневе підживлення забезпечує кращі результати, оскільки поживні речовини надходять не тільки до коренів, а й до листя та стебел.

Експерти пояснили, як правильно підготувати троянди до зимівлі та що для цього знадобиться
Садівники розповіли, чим правильно підживлювати троянди у вересні

Одним з найкращих органічних добрив є деревний попіл. Він містить багато калію і кальцію, які зміцнюють рослини та підвищують їх стійкість до хвороб і морозів. Золу можна використовувати двома способами: в сухому вигляді або розведеним у воді. У першому випадку просто розсипте 1 склянку згорілої деревини навколо кущів. Готуючи рідке добриво, візьміть 2 кухлі попелу та розмішайте у відрі води, і отриманим розчином поливайте рослини під корінь. Це забезпечить ваші троянди необхідними мінералами і підготує їх до зими.

Іншим корисним засобом є компост. Розкладіть його товстим шаром навколо кущів. Він не лише живить рослини, але й захищає коріння від холодів. Він покращує структуру ґрунту, допомагає утримувати вологу і підтримує рослини протягом холодних місяців.

Садівники розповіли, чим правильно підживлювати троянди у вересні

Ще одним простим і ефективним способом є використання відвару з лушпиння цибулі. Щоб приготувати його, візьміть літрову банку подрібнених лусок городини, залийте 8 літрами води і доведіть до кипіння. Далі накрийте каструлю кришкою і дайте відвару настоюватися протягом доби у теплому місці. Потім розведіть концентрат у співвідношенні 1:5, тобто один літр відвару на п’ять літрів води. Цим розчином поливайте рослини під корінь.

Популярне

Подібні новини