5 маленьких хитрощів від досвідчених господинь, які допоможуть уникнути розмокання мила в мильниці

Мило є незмінним атрибутом особистої гігієни, однак користування ним може викликати певні незручності. Одна з найпоширеніших – його розм'якшення та розкисання в мильниці.

У результаті розкислим у мильниці милом стає доволі неприємно користуватися, і до того ж термін його служби стає набагато коротшим. Як зазначають фахівці, така проблема стає особливо актуальною в умовах підвищеної вологості, що зазвичай спостерігається у ванних кімнатах.

Проте існує кілька простих і дієвих способів, які допоможуть зберегти мило твердим і збільшити його термін служби. Використання таких рішень не лише забезпечить більш комфортне користування милом, але й дозволить заощадити гроші, запобігаючи передчасному розм’якшенню шматочка. Розповідаємо далі в матеріалі про п’ять маленьких хитрощів, які допоможуть вам вирішити цю поширену побутову проблему.

Перший спосіб

Застій води в мильниці – це основна причина розкисання мила. Тому, щоб вирішити цю проблему, рекомендується зробити в мильниці отвір для того, щоб забезпечити відтік всієї зайвої вологи. Така проста дія допоможе значно продовжити термін використання мила.

Другий спосіб

Ще один дієвий спосіб – підняття мила над поверхнею мильниці. Для цього способу можна скористатися мильницею, яка має виступи чи спеціально розроблені підставки, що також допомагають мінімізувати контакт вологої поверхні та мила.

Ці 5 дієвих способів неодмінно допоможуть уникнути розмокання мила в мильниці
Ці 5 дієвих способів неодмінно допоможуть уникнути розмокання мила в мильниці

Третій спосіб

Як підставку для мила фахівці також радять використовувати звичайну губку, призначену для миття посуду. Вона вбиратиме всю зайву вологу й зберігатиме мило сухим.

Четвертий спосіб

Магнітний утримувач для мила – це інноваційне рішення. Як зазначається, ця конструкція дає змогу милу “парити” у повітрі та повністю виключає його контакт із вологою поверхнею.

П’ятий спосіб

Як варіант, також можна розглянути мило з оригінальним виглядом, наприклад у формі кільця. Таке мило можна просто підвісити на гачок, і вам більше не знадобиться мильниця.

Порада

Однак пам’ятайте, що систематичний догляд за мильницею та вчасне прибирання зайвої вологи також сприятимуть підтриманню мила у хорошому стані.

Популярне

Подібні новини