Кума зізналась: “Додаю 2 краплі цього до живця – і він росте, як навіжений”. Диво-засіб для вкорінення

Більшість кімнатних рослин дуже погано вкорінюються. Отримати саджанці з живців без додаткових стимуляторів майже неможливо. Розкриваєхо секрети, як підстьогнути утворення коренів.

Щоб все ж вкорінити живці люди винайшли масу хімічних стимуляторів, які допомагають цьому процесу. Однак ці засоби були створені зовсім недавно. Чим же раніше наші предки живили свої рослини?

Виявляється, це можна зробити за допомогою соку алое. Цей простий натуральний укорінювач є найпотужнішим стимулятором життєдіяльності. Він допомагає рослинам зняти стрес, нормалізує та прискорює обмін речовин і сприяє засвоєнню корисних мікроелементів із ґрунту. Це природна альтернатива покупним препаратам, яка має не меншу ефективність.

Щоб приготувати засіб для коренеутворення, необхідно припинити поливати чотирирічний або старший кущ алое на сім днів. Потім потрібно зрізати з нього кілька листочків, загорнути їх у щільний папір і покласти в холодильник на кілька тижнів.

Садівники поділилися рецептом натурального стимулятора росту для рослин
Садівники поділилися рецептом натурального стимулятора росту для рослин

У холоді в алое активуються біологічно активні компоненти. Вони дуже схожі на ті, що використовуються в складі таких препаратів, як Гетероауксин, Чаркор та інших. Крім того, у соку алое містяться й інші корисні речовини, які принесуть живцю додаткову користь. Після холодильника потрібно дістати алое, видавити сік, розвести його у 20-30 разів чистою водою і в цій воді замочити нижні кінчики черешка або коріння саджанця на 6-8 годин.

Цього буде цілком достатньо для того, щоб підвищити приживання саджанця та стимулювати утворення маленьких корінців. Як аналог соку алое можна використовувати покупні препарати на кшталт Циркону, Епіну, Рібав-Екстра та інших. Однак, чи варто замінювати натуральні засоби на покупну хімію?

Популярне

Подібні новини