Баба Настя навчила, як “підстригати” светр: її 4 способи проти ковтунців роблять одяг гладеньким, як у пана

Поява ковтунців на улюбленому одязі псує його зовнішній вигляд, і це часто означає, що річ переходить до категорії "для дому", а в більш сумному випадку її просто викидають.

Проте навіть якщо така неприємність трапилася, не варто зневірятися та відмовлятися від улюбленої речі. Існує безліч способів, за допомогою яких можна позбутися катишків в домашніх умовах.

Один із способів — це використання бритвенного верстата. Для цього слід обережно натягнути тканину в проблемній зоні та рухати верстатом у напрямку знизу вгору. Річ при цьому кладуть на добре освітлену поверхню. Найкраще цей спосіб підходить для трикотажних виробів і гладких тканин без малюнка. Варто користуватися не новою бритвою, щоб не пошкодити тканину.

Інший спосіб — застосування скотчу. Цей метод досить простий: смужка скотчу акуратно приклеюється до постраждалої ділянки тканини, її потрібно добре притиснути рукою, а потім різко зірвати. Процедуру слід повторювати до досягнення бажаного результату.

Експерти назвали дієві способи позбутися ковтунців на одязі
Експерти назвали дієві способи позбутися ковтунців на одязі

Ще один дієвий спосіб — це спеціальна машинка для видалення катишків. Це один з найдоступніших інструментів для боротьби з небажаними кульками. Почистити одяг за допомогою цього приладу зможе навіть дитина. Машинку зручно брати з собою у відпустку, і вона підходить для трикотажу та вовняних тканин. Перевага машинки полягає у можливості регулювання висоти роботи ножа, що дозволяє швидко видаляти катишки.

Якщо машинки під рукою немає, можна скористатися маленькими манікюрними ножицями з тонкими лезами. Для цього одяг слід розкласти на рівній поверхні та направити на нього яскраву лампу. Всі маніпуляції краще виконувати за денного освітлення. Ножицями підрізаються підстави наростів катишків, але робити це потрібно обережно, починаючи з задньої частини одягу та поступово переходячи до передньої.

Популярне

Подібні новини