Цю зелень саджаю першою та останньою за сезон: родить навіть у +6 і заміняє все можливе салатне листя

Вирощування руколи на дачній ділянці — це просто, доступно і дуже корисно. Її невибагливість і швидкий ріст дозволять вам насолоджуватися свіжою пікантною зеленню протягом всього сезону.

Рукола — зелень, що з кожним роком набуває все більшої популярності серед гурманів і любителів здорового харчування. Є два основних види. Салатна рукола — сорт більш популярний у кулінарії через свій м’який смак. Листя велике, світло-зелене, з м’яким, трохи горіховим смаком. Дика рукола — має більш пряний, гострий смак і дрібніше листя. Вона менш вибаглива до умов вирощування та швидше зростає.

Хоча рослина не є надто вибагливою, але для найкращих результатів слід обрати ділянку з добре дренованим ґрунтом, багатим на органіку. Важливо, щоб земля була злегка кислуватою або нейтральною (рН 6-7).

Як виростити руколу на підвіконні
Експерти пояснили, як правильно висаджувати руколу під час похолодань

Сіяти культуру можна декілька разів за сезон. Перший посів — в середині весни, коли ґрунт прогріється до +6-8°C. Вона також добре витримує зниження температури, тому підходить для осіннього вирощування. Висівають зелень на глибину 1-1,5 см, з відстанню між рядками 20-30 см. Робити це можна безпосередньо в ґрунт або через розсаду. Якщо вибираєте другий варіант, пересаджувати слід через 3-4 тижні після появи сходів. Рукола любить вологий ґрунт, але не витримує застою води. Поливайте регулярно, особливо в спекотні дні, щоб зберегти ніжність листя і запобігти появі гіркоти.

Як виростити руколу на підвіконні без зайвого клопоту
Експерти пояснили, як правильно висаджувати руколу під час похолодань

Якщо ґрунт на вашій ділянці не дуже родючий, то рослину варто підгодовувати органічними добривами або компостом. Зазвичай їй достатньо одного підживлення на сезон.Також не забувайте проріджувати, якщо посіви загустіли: залишайте між рослинами 10-15 см. Це забезпечить доступ світла до кожної стеблини й сприятиме кращому росту.

Рукола досить стійка до шкідників, але в спекотну погоду можуть з’являтися хрестоцвіті блішки. Щоб уникнути цього, варто мульчувати ґрунт і стежити за вологістю.

Збір зелені можна починати вже через 3-4 тижні після появи сходів, коли стеблини досягнуть висоти 10-15 см.

Популярне

Подібні новини