Тітка Люба здивувала все село: її метод чищення решітки з плити працює краще за всі порошки разом узяті

Застарілий жир і бруд на ґратах газової плити - справжній головний біль навіть для досвідчених господарок. Відтирати їх дуже складно, а застарілий нагар практично неможливо.

Відмити решітку плити – часто буває дуже складно, адже це “завдання із зірочкою” для багатьох господинь. Жир та інші забруднення дуже сильно “вгризаються” в метал і відмити їх вкрай складно.

Звісно, можна використати побутову хімію, та є й інші варіанти.

Рекомендуємо зробити простий розчин, і жир розчиниться практично миттєво.

Нам знадобиться:

  • Пакети з застібкою (можна використовувати і звичайні, тільки дуже міцно зав’язати)
  • Флакон розчину аміаку або нашатирного спирту
  • Ємність із водою
  • Губка для миття посуду
  • Господарські рукавички

В першу чергу решітки ополіскуємо під проточною водою, щоб змити великі забруднення. Далі кожну ґрати упаковуємо в пакет. Розводимо розчин аміаку з водою у співвідношенні 0,5 літрів води на столову ложку засобу. Далі суміш вливаємо в пакет з ґратами, приблизно по 50-100 мілілітрів. Щільно закриваємо пакети та залишаємо на ніч (8-10 годин).

 Господині розповіли, як відчистити решітку на газовій плиті
Господині розповіли, як відчистити решітку на газовій плиті

Після закінчення необхідного часу дістаємо грати та протираємо губкою. Жир буде відходити сам, без особливих зусиль. Більш важкодоступні місця та найбільш забруднені ділянки можна обробити старою зубною щіткою або металевою губкою. Потім обполіскуємо грати під проточною водою і пишаємося результатом.

Ось такий простий, але водночас ефективний спосіб допоможе очистити решітки від застарілого жиру. Ваша кухня буде сяяти чистотою.

Популярне

Подібні новини