За 3 тижні до посадки озимого часнику хитрі дачники роблять це і збирають врожай мішками: 1 проста дія

На дворі осінь, а у дачників роботи менше не стає, адже не за горами посів озимого часнику. Як підготувати грядки у вересні, аби отримати максимальний врожай?

Зовсім трішки лишилося до посадки озимого часнику. Зазвичай його починають сіяти у третій декаді вересня, а у південних регіонах — на початку жовтня. Втім, до того, як запустити у землю зубчики, треба правильно підготувати землю.

Перше, на що варто звернути увагу — це кислотність ґрунту. Часник чудово розвивається в нейтральних або слабо кислих ґрунтах, тому важливо знати точний показник рН на вашій ділянці. Якщо земля занадто закислена, її можна нейтралізувати за допомогою доломітового борошна.

Як підготувати грядку для посадки часнику
Городник розповів, як підготувати грядки до посадки озимого часнику

Структура чорнозему також має велике значення. Якщо земля на ділянці піщана і швидко втрачає вологу, часнику буде складно вкорінюватися. Для розв’язання цієї проблеми додають глину — з розрахунку одне відро на квадратний метр. Цей спосіб допомагає покращити вологоутримуючі властивості грядок, роблячи їх більш придатними для вирощування часнику.

Якщо ж ґрунт, навпаки, надто важкий і погано пропускає воду, потрібно додати розпушувачі, як-от пісок. Важлива не тільки структура, а й забезпечення рослин достатньою кількістю поживних речовин. Щоб підвищити вміст гумусу, додають компост або перегній. Один відро на квадратний метр буде достатнім для насичення землі корисними елементами.

Експерти розповіли, як збільшити врожай часнику за допомогою правильно обраної дати посадки
Городник розповів, як підготувати грядки до посадки озимого часнику

Окремо варто згадати про золу — природне джерело калію та інших важливих елементів. Її рівномірно розподіляють по грядці в кількості 1-2 склянки на квадратний метр. Це допоможе рослинам краще розвиватися та підвищить їхню стійкість до хвороб. Крім того, суперфосфат і сульфат калію — обов’язкові елементи для живлення часнику. Вони додаються з розрахунку приблизно по столовій ложці на квадратний метр, хоча завжди варто дотримуватись інструкцій на упаковці.

Ще одним цікавим методом підживити город є використання шкаралупи від яєць. Цей простий елемент насичує ґрунт кальцієм, який сприяє укріпленню кореневої системи. Хоча шкаралупа не є обов’язковим підживленням, кілька щіпок, внесених у лунку перед посадкою, допоможуть часнику рости швидше і міцніше.

Популярне

Подібні новини