85% господинь припускаються цих помилок при варінні макаронів: розкриваємо трюк, як уникнути злипання

Багато хто любить подавати як гарнір макарони, оскільки вони належать до бюджетних продуктів, які легко готувати. Проте навіть це нескладне блюдо можна зіпсувати.

Якщо макарони злипнуться — тоді їх ніхто не захоче їсти. Через які помилки це може статися?

Маленька каструля та нестача води. Деякі вважають, що велика каструля для макаронів не потрібна, оскільки вони в будь-якому випадку зваряться. Це, звісно, правда, проте страва вийде невдалою. Дуже важливо правильно розраховувати кількість води.

Наприклад, якщо ми відварюємо велику порцію макаронів на кілька людей (200 грамів макаронів), слід використовувати не менше 2 літрів води. Макаронам потрібний вільний простір для правильного приготування.

Температура води також відіграє важливу роль. Макарони не можна класти в холодну воду, інакше вони просто злипнуться. Спочатку слід залити воду, додати потрібну кількість солі — приблизно чайну ложку на кожен літр рідини. Деякі додають пару ложок рослинної олії. Як тільки вода закипить, можна класти макарони.

Кухарі назвали головні помилки при варінні макаронів
Кухарі назвали головні помилки при варінні макаронів

Неуважність під час приготування також є поширеною помилкою. Якщо ми хочемо приготувати гарнір із серії “поставив на плиту й забув”, краще вибрати картоплю або крупи. Макарони ж потребують постійного контролю з боку кулінара. Якщо їх не помішувати під час варіння, вони злипнуться.

Як бачите, нічого супер-складного немає. Проте тепер, коли ви знаєте ці кулінарні хитрощі, навіть звичайні макарони стануть справжнім кулінарним шедевром. Тож обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями.

Популярне

Подібні новини