За порадою улюбленої свекрухи сію суміш із 3 рослин восени, і земля навесні м’яка та родюча, як пух: це вау!

Надворі осінь, а це означає, що саме час висівати сидерати. Що ж саме висаджувати, щоб наступного року земля була м'якенька, як пух? Відповідь далі у статті.

Давайте сьогодні поговоримо про сидерати, а саме — які з них оптимальні для посадки восени. Посадка правильно підібраних сидератів у осінній період помітно підвищить родючість ґрунту після збирання врожаю.

Для насичення ґрунту поживними елементами рекомендуємо садити такі групи сидератів, як бобові. Вони відрізняються здатністю фіксувати азот і збагачувати ґрунт. Наприклад, якщо висаджувати ці сидерати протягом трьох років поспіль, ґрунт отримає збагачення, рівноцінне гною. У осінній період можна висіяти люцерну, буркун або конюшину.

Гідрофільні сидерати використовують на сильно виснаженому ґрунті, оскільки вони насичують його азотом. З цієї групи відмінно підійде гірчиця, яка не боїться заморозків і різких коливань температури.

Городники розповіли, які сидерати посадити у вересні
Городники розповіли, які сидерати посадити у вересні

Із злакових сидератів краще вибирати холодостійкі сорти. Вони значно впливають на покращення структури та органічного складу ґрунту загалом. Для посадки у вересні зазвичай вибирають озиму пшеницю, жито або овес.

Чудовим варіантом буде використання комплексу з кількох різних сидератів. Така посадка забезпечить ґрунт усіма необхідними елементами живлення, що у майбутньому сприятиме багатому врожаю. Посадка сидератів дуже проста: достатньо рівномірно розсипати їх по грядках і злегка присипати суміш землею.

Не варто ігнорувати цей важливий етап, адже від правильної посадки сидератів безпосередньо залежить, який врожай ви отримаєте зі свого городу. Ґрунт має властивість виснажуватися, і їй необхідний належний догляд.

Популярне

Подібні новини